Google dezvoltă o funcție care să recomande medicamente internauților

237
Google dezvoltă o funcție care să recomande medicamente internauților - googlesearch1-1466854288.jpg

Articole recomandate

 Google dezvoltă o funcție care să recomande medicamente internauților, conform simptomelor prezentate. Ideea a venit specialiștilor după ce s-a observat că proporția căutărilor asociate cu diferite simptome pe Google este de 1%.

Adesea se aude că "Google este prietenul tău", dar poate că într-o zi cineva va afirma că "Google este doctorul tău". Gigantul internet intenționează să facă legătura între pacienții și medicii din Statele Unite, propunând afișarea unor informații medicale când un internaut încearcă să se informeze asupra simptomelor pe care le prezintă. Rezultatele căutării vor fi asociate cu posibilități de automedicație, transmite Agerpres.

Proporția căutărilor asociate cu diferite simptome pe Google este de 1%, așa încât este normal ca celebrul motor de căutare să fie interesat de sănătate. Gigantul internet a anunțat că la căutări de simptome în engleză, internauții vor primi indicații despre boala asociată cu acestea. Funcția va permite și furnizarea unor sugestii de automedicație, informațiile fiind date cu titlu de indicație. În niciun caz ele nu trebuie să se substituie recomandărilor unui medic, arată societatea americană.

Cum va funcționa aplicația



Un internaut va putea intra în bara de căutare "dureri de cap într-o parte" și va primi mai multe opțiuni, ca "migrenă", "cefalee" sau "guturai". Va fi sugerată o descriere a bolii și a simptomelor. Google va recomanda fie o consultație la medic, fie administrarea unor medicamente ca paracetamolul sau aspirina. Firma atrage atenția totuși că inteligența artificială aflată în spatele acestei funcții nu este sigură 100%. Din acest motiv invită internauții să participe, solicitându-le să spună dacă rezultatele le sunt utile.

Pentru a asigura pertinența programului, Google a făcut apel la experți, medici de la Universitatea Harvard și profesioniști de la celebra Mayo Clinic fiind implicați în alcătuirea bazei de date și verificarea lor, încheie pourquoidocteur.fr.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Mai 2016
Stire din Tehnologie : Huawei dă în judecată Samsung
Pagina a fost generata in 0.2923 secunde