Mariana Solomon, director executiv al DJST Constanța:

"Vrem să înființăm cât mai multe Centre Județene pentru tinerele talente!"

1440

Articole de la același autor

Așa cum a promis în momentul preluării atribuțiunilor de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Mariana Solomon a convocat structurile sportive din județul Constanța pentru alcătuirea unei strategii menite să revitalizeze activitatea sportivă și educativă. 


La începutul lunii martie, reprezentanții acestor instituții s-au întâlnit și au căzut de acord asupra unui plan de priorități necesare pentru dezvoltarea sportului pe litoral. La această acțiune, au participat membri ai DJST, CS Farul, CSS 1, Inspectoratului Școlar Județean, Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța. 


Din partea autorităților locale, a fost prezentă doar Mihaela Popescu, director în cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în timp ce reprezentanții Consiliului Județean și ai Instituției Prefectului au fost absenți motivat, datorită vizitei la Constanța a ministrului Mediului, însă au primit toate detaliile discutate în cadrul acestei întâlniri. 


Pentru o mai bună organizare a activităților sportive din județ, se dorește formarea unei Comisii Județene de Educație Sportivă. În componența sa, această comisie ar trebui să cuprindă câte un membru al fiecărei instituții sau structuri cu atribuții în domeniul sportului: DJST, ISJ, DSP, Facultatea de Educație Fizică și Sport, LPS "Nicolae Rotaru", CS Farul, CSS 1, asociațiile județene, autoritățile publice (Consiliul Județean, Primăria, Instituția Prefectului), profesori de educație fizică, dar și personalități din domeniul sportului, dispuși să-și ofere voluntar serviciile pentru dezvoltarea anumitor ramuri. 


O dată cu înființarea acestei comisii, pe baza propunerilor primite, se va definitiva de comun acord proiectul "Relansarea sportului constănțean", care să combine activitățile sportive cu cele educaționale. Proiectul va fi structurat în trei direcții: selecție pentru sportul de performanță, cu accent în mediul rural, dezvoltarea sportului școlar și promovarea valorilor sportului și ale educației. Județul Constanța va fi împărțit pe zone, iar fiecare reprezentant se va ocupa de regiunea alocată. Aceștia vor colabora atent cu asociațiile județene și structurile sportive, pentru a se ține cont de tradiția zonei și mai mult pentru a valorifica la maximum potențialul uman. Acolo unde se depistează copii cu aptitudini necesare practicării sportului de performanță, aceștia vor fi îndrumați către cluburile sportive, membrii comisiei fiind, așadar, liantul dintre sportivi și specialiștii din sport. 


"Dacă va exista disponibilitate și înțelegere, putem înființa și Centre Județene pentru sportivii pe care îi descoperim. Sau îi putem redirecționa, dacă ni se solicită, spre cluburile care își permit să lucreze cu aceștia și să-i împingă spre înalta performanță. Îmi vin în minte luptele, halterele sau kaiacul canoe, sporturi în care au reușit în marea performanță foarte mulți copii din mediul rural", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mariana Solomon, director DJST Constanța. 


"În ceea ce privește patrimoniul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, aș putea puncta un lucru pozitiv, și anume că se lucrează împreună cu o comisie de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru întocmirea documentației necesare obținerii unor finanțări nerambursabile în vederea modernizării bazelor sportive: Sala Sporturilor, Complex Sportiv Tomis, Hotel Sport și Restaurant Sport", a mai spus Mariana Solomon. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5461 secunde