Vasile Ianul, fost președinte al clubului Dinamo, în stare critică la spital

164
Vasile Ianul, fost președinte al clubului Dinamo, în stare critică la spital - ianul-1363441887.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte al clubului Dinamo București și al clubului Politehnica Iași Vasile Ianul se află internat în stare critică la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, fiind suspectat că ar avea gripă AH1N1.

Vasile Ianul, în vârstă de 68 de ani, a fost tratat în ultimele săptămâni în două spitale ieșene, iar de câteva zile a fost adus la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiu.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase susțin că Ianul prezintă simptomele gripei AH1N1, rezultatele analizelor urmând a fi cunoscute peste câteva zile.

Vasile Ianul este internat în Secția de Terapie Intensivă a spitalului, în stare critică, fiind intubat.

Rudele fostului sportiv susțin că acesta a fost diagnosticat inițial cu viroză respiratorie, dar că, pe fondul altor boli de care suferă, au apărut complicații. Vasile Ianul a făcut atac cerebral, apoi a intrat în stop cardio-respirator, fiind tratat la Spitalul de Neurochirurgie, respectiv Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Iași.

Ulterior, pacientul a fost transferat la spitalul de Boli Infecțioase, unde se află și în prezent.

"A ajuns la noi în stare critică. Rezultatul analizelor va fi cunoscut în câteva zile. Există suspiciunea de gripă AH1N1", a declarat, sâmbătă, presei medicul Carmen Dorobăț, managerul spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Vasile Ianul a jucat între anii 1966 și 1974 la Politehnica Iași, iar în perioada 1981-1985 a fost președinte al clubului de fotbal din municipiu. Ulterior, timp de nouă ani, el a condus gruparea Dinamo București.

În ultimele zile, numărul cazurilor de gripă AH1N1 a crescut la Iași.

Două persoane din Iași, o femeie de 54 de ani, și un bărbat de 35 de ani, diagnosticați cu gripă AH1N1, sunt internați în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiu, cei doi pacienți respirând cu ajutorul aparatelor.

În urmă cu o săptămână, un tânăr de 30 de ani, internat în același spital ieșean, a decedat din cauza gripei AH1N1.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Gripa AH1N1 face încă o victimă
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Cum să vă feriți de gripă
Pagina a fost generata in 0.3626 secunde