Atletism, CN juniori 3

Valentin Scanghel se pregătește de noi performanțe la Naționale

307
Valentin Scanghel se pregătește de noi performanțe la Naționale - atletismscanghel-1363364211.jpg
Atletul constănțean Valentin Scanghel (15 ani), care a început anul 2013 în forță, doborând numeroase recorduri naționale la hexatlon, triplusalt și 60 mg, se pregătește să încheie sezonul de sală, în acest week-end, în cadrul Naționalelor rezervate juniorilor III, acolo unde speră să reușească noi performanțe.

Sâmbătă și duminică, la București, se va desfășura Campionatul Național în sală la atletism pentru juniori 3, competiție la care vor participa și sportivi consacrați din Constanța, de la CS Farul. Printre aceștia, cel mai de succes "ghepard" de la malul Mării Negre, Valentin Scanghel (antrenori - Alin Larion și Cecilia Gevat), va concura, sâmbătă, la proba de triplusalt, unde are ocazia de a-și depăși recordul național de 14.61 metri. În a doua zi a competiției, constănțeanul va fi prezent și în probele de 60 mg și lungime, la ultima din acestea concurând pentru Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru".

"Sperăm să se prezinte bine, pentru că anul acesta a fost excelent. Dorim să încheiem prima parte a anului cu medalii. Este ultima competiție pentru Valentin Scanghel în sezonul de sală. El a participat și la competiția pentru juniori II, unde s-a prezentat foarte bine, deci în mod normal ar trebui să câștige și la juniori III, fiind categorie mai mică", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Alin Larion.

Tot de la CS Farul vor mai participa Andrei Cojocaru, la 400 m și lungime dar și Raluca Dumitrașcu, la 60 m, 400 m și triplusalt (antrenor, Evelina Lisenco).

După acest concurs, Scanghel va urma pregătirile pentru Naționalele de aer liber și încă câteva concursuri internaționale, printre care și Festivalul Olimpic de Tineret European, ediția de vară.

"Pentru Valentin, urmează pregătirea pentru sezonul de aer liber, campionatele naționale, Balcaniada, pe care sper să o prindă și FOTE, care se va desfășura în Olanda, la sfârșitul lunii iulie", ne-a mai spus Alin Larion.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0962 secunde