Tulcea Street Play! Constănțenii au făcut show sub panou

380
Tulcea Street Play! Constănțenii  au făcut show sub panou - tulcea-1499702882.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă și duminică, Piața "Civică" din Tulcea a fost locul unde cei mai buni jucători de baschet 3x3 din România și-au dat întâlnire pentru a se duela într-o nouă etapă a Circuitului Național, marca Sport Arena Streeball Tour 2017. 


Evenimentul a fost intitulat sugestiv Tulcea Street Play, fiind prima dată când un concurs de baschet de o asemenea anvergură ajunge la gurile Dunării. Într-o atmosferă de sărbătoare, presărată cu numeroase surprize și cadouri pentru cei prezenți, în ritmul muzicii specific evenimentelor Street Play, peste 200 de sportivi din întreaga țară au impresionat asistența cu iscusința de a trimite balonul prin inel. 


La categoria Open masculin, destinată celor mai buni jucători din țară, s-a impus echipa Școala Veche București, din care a făcut parte și constănțeanul Adrian Trandafir, după o finală câștigată împotriva celor de la Playball, scor 20-18. Baschetbaliștii de la Școala Veche au fost conduși atât în semifinală, cât și în finală, însă au reușit de fiecare dată să revină și să pună mâna pe marele premiu în valoare de 3.000 lei. 


O evoluție onorabilă a avut și Constanța Street Play (Andrei Talpeș, Bogdan-Ionuț Călin, Cătălin Miloș și Traian Ciobotă), care a încheiat pe locul șase, constănțenii fiind cu greu eliminați în sferturi de finalista Rahova’s Finest, scor 15-21. 


La Openul feminin, învingătoare clară s-a dovedit Agro Squad, formată din jucătoarele celor de la CS Agronomia 4Sports București, după o finală câștigată, scor 18-5, împotriva formației Cactus. La categoria U18 masculin, echipa Constanței, formată din patru tineri și valoroși juniori (Andrei Bercea, Sergiu Ursu, Sever Coman și Edis Crăciun), n-a avut adversari, câștigând la pas competiția.
O altă surpriză plăcută a fost realizată de cei patru sportivi de la CSS 1 Constanța (Radu Trentea, Radu Popa, Radu Ivănescu și Rareș Voivozeanu), care au fost imbatabili la categoria U14 masculin. 


Întâlnire cu Ramona Farcău 


Și cei mai tineri fani ai baschetului s-au bucurat de evenimentul sportiv, datorită numeroaselor surprize și concursuri pregătite pentru ei. 


Sâmbătă, pe terenul de baschet și-a făcut apariția vicecampioana mondială de handbal Ramona Farcău, cea care și-a anunțat, de curând, retragerea din activitate. Fosta golgeteră a Jocurilor Olimpice din 2008 a primit din partea președintelui Asociației Terra Semper Fidelis, Andrei Talpeș, un tricou cu însemnele competiției, personalizat, apoi a încercat câteva aruncări de la linia de trei puncte. 


"Prin astfel de evenimente, putem determina tinerii să facă sport. Este un lucru minunat ce reușesc acești oameni. Dacă aș fi avut înclinații către baschet și m-aș fi antrenat corespunzător, probabil aș fi fost la fel de bună ca la handbal", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ramona Farcău. 


De asemenea, duminică, organizatorii au oferit Adelinei Bostangiu, o înotătoare în vârstă de 11 ani, din Tulcea, cu multiple victorii în concursurile naționale, o bicicletă performantă, pentru merite deosebite. 


Competiția a fost organizată de Asociația Terra Semper Fidelis, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Tulcea. 


v v v


În week-end-ul 22-23 iulie, Sport Arena Streetball revine la Constanța, în piațeta Perla din Mamaia, în organizarea Asociației Terra Semper Fidelis, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Până la turneul final de baschet 3x3, ce va avea loc la București, la sfârșitul lunii august, vor mai avea loc turnee la Mangalia, Cernavodă, Constanța, Oradea și Timișoara. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6188 secunde