ȚSKA Moscova - Manchester City. Iată ce a decis UEFA cu privire la arbitrul Hațegan

265
ȚSKA Moscova - Manchester City. Iată ce a decis UEFA cu privire la arbitrul Hațegan - hategan-1383204903.jpg

Articole recomandate

UEFA a anunțat, miercuri, pe site-ul oficial, concluziile anchetei cu privire la protocolul pentru situații de rasism la meciul dintre ȚSKA Moscova și Manchester City, conform cărora arbitrul Ovidiu Hațegan a procedat corect, cel care a greșit fiind resposabilul forului european de la Khimki Arena.


"Ancheta a fost realizată independent de cazul analizat și de decizia comunicată de Comisia de Control și Disciplină a UEFA. S-a bazat pe rapoartele oficialilor prezenți la meci, pe înregistrări video și audio, precum și pe declarațiile mai multor persoane implicate în desfășurarea meciului. Concluziile au stabilit clar de ce nu a fost inițial protocolul în trei pași. În minutul 54 al al partidei din grupa D, arbitrul român Ovidiu Hațegan a întrerupt jocul pentru a acorda o lovitură liberă și a arăta cartonașul galben unui jucător de la ȚSKA. În timp ce jocul era oprit, arbitrul a fost abordat de căpitanul formației Manchester City, Yaya Toure, care s-a plâns de scandări rasiste ale fanilor gazdelor împotriva sa. Arbitrul și asistentul suplimentar de pe acea parte a terenului au fost martori ai comportamentului necorespunzător al unui grup mic de fani. Arbitrul i-a cerut imediat arbitrului de rezervă să solicite ca la stație să se facă un anunț pentru public. Directorul de arenă (ofițerul UEFA însărcinat cu operațiunile legate de fotbal), care nu a auzit scandările, nu a activat procedura. Pentru că scandările încetaseră, arbitrul a decis ca meciul să fie reluat cu lovitura liberă", se arată într-un comunicat al UEFA.


Forul menționează că Hațegan "a declanșat corect primul pas al procedurii". "Concluzia anchetei este că arbitrul a declanșat corect primul pas al procedurii, cerând să se facă un anunț. Directorul de arenă a acționat necorespunzător, deși cu bună credință, provocând ratarea activării primului pas al procedurii standard. Directorul de arenă de la stadionul Khimki a fost eliberat din funcție", se mai arată pe site-ul UEFA, citează mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2788 secunde