Tenis de clasă la TC Idu Mamaia

Tricolorele, victorie mare în Fed Cup. Simona Halep, magistrală!

1028
1

Articole de la același autor

Echipa feminină de tenis a României își menține locul în Grupa Mondială ll a Fed Cup, după ce a dispus de formația Marii Britanii într-un meci de baraj, în week-end, la Tenis Club Idu Mamaia, scor 3-2. 




Confruntarea dintre cele două formații a fost una extrem de tensionată. Totul a pornit de joi, atunci când, la conferința de presă, căpitanul-nejucător al tricolorelor, Ilie Năstase, se întreba retoric: "Oare ce culoare va avea copilul Serenei Williams? Ciocolată cu lapte?". Chiar dacă jurnaliștii români prezenți în sală au trecut rapid cu vedere gluma, fiind obișnuiți cu stilul rebel al fostului lider mondial, nu același lucru l-au făcut și jurnaliștii britanici aflați. La scurt timp, toate televiziunile din Marea Britanie și Statele Unite au preluat informația și au condamnat gestul, acuzându-l de rasism. 




Vineri, Ilie Năstase avea să mai calce o dată pe bec, de data aceasta, ținta glumelor fiind căpitanul nejucător al britanicelor, Anne Keothavong. La dineul oficial, în încercarea de a-i face un compliment legat de cât este de elegantă și frumoasă, în fața presei, Ilie Năstase o comite din nou: "Să-mi spui care-i numărul camerei tale de hotel". Din nou, românii au rămas impasibili. Ilie și glumele lui nesărate. Însă nu multă lume cunoaște faptul că Anne Keothavong este gravidă în patru luni. Un nou prilej pentru britanici de a inflama lucrurile. 


Prima zi de meciuri, ultima cu Ilie Năstase pe bancă 


În dimineața zilei de sâmbătă, în prima zi de concurs, deja se cunoștea faptul că Ilie Năstase va fi anchetat de Federația Internațională de Tenis (ITF) în urma celor două remarci deplasate. Se putea simți tensiunea plutind în aer. 




Prima care a pășit pe zgura arenei Tenis Club Idu a fost chiar favorita publicului, constănțeanca Simona Halep. Numărul 5 mondial nu stă prea mult la discuție cu Heather Watson (113 WTA) și o învinge în puțin peste o oră de joc, scor 6-4, 6-1. România conducea Marea Britanie cu 1-0. 




În aceeași dimineață, Irina Begu a anunțat că nu poate juca în meciul doi, contra primei rachete a Marii Britanii, Johanna Konta (7 WTA), iar locul său avea să fie luat de către Sorana Cîrstea. 




Începe meciul, iar Konta reușeste să impresioneze prin jocul său și câștigă setul fără prea mari emoții, scor 6-2. Actul secund, avea să fie unul de pomină. Pe durata întregii partidei, suporterii au făcut o atmosferă de sărbătoare, susținându-și favoritele cum rar s-a mai văzut la Constanța. Cu toate acestea, "nu există pădure fără uscăciuni". În timpul anumitor puncte, se găsea câte un zevzec care să vocifereze, cât să-l audă toată arena. La 2-1 pentru Sorana Cîrstea, Johanna Konta nu a mai rezistat și a cerut arbitrului de scaun, Andreas Egli, din Elveția, să facă ceva. Moment în care Ilie Năstase a luat foc. Acesta s-a lansat într-un schimb acid de replici cu Johanna Konta și căpitanul nejucător, Anne Kethavong. Atât de acid, încât s-au auzit multe înjurături în engleză la adresa acestora. Printre reprizele de înjurături, Ilie Năstase întreba răspicat "Care e problema și de ce se tot plâng britanicele", încercând să ia apărarea publicului. Se pare că răspunsurile primite nu l-au mulțumit pe acesta, îndreptându-și invectivele asupra arbitrilor și supervizerului ITF. Ultimul din urmă a cerut evacuarea lui Năstase din arena TC Idu Mamaia. Ilie iese din peisaj! 




Lacrimi și "durere". Meciul se întrerupe din nou


Meciul se reia, locul lui Ilie Năstase fiind ocupat de către Monica Niculescu. Fostul căpitan nejucător al României, Alina Tecșor, a solicitat reprezentanților ITF să poată lua loc pe banca tehnică, dar nu a primit acordul, deoarece, la ora actuală, nu deține nicio funcție în cadrul Federației Române de Tenis. 


Sorana Cîrstea este pe val, după ce reușește să facă break-ul și conduce 3-1. Suporterii simt asta și o încurajează frenetic. Doar că, Johanna Konta începe să plângă, spunându-i arbitrului că publicul român o înjură și nu se mai simte în siguranță. Moment în care arbitrii iau decizia de a suspenda meciul până la găsirea unei soluții. 


În tot acest timp, în slalomul către mașina din parcarea TC Idu, Ilie Năstase a jignit toți jurnaliștii englezi prinși în cale și a alergat un cameraman român, fiind cu greu ținut de bodyguarzi. 


După alte 15 minute, Konta revine de la vestiare și o învinge pe Cîrstea, fără ca românca să mai câștige nici măcar un game, scor final 6-2, 6-3. 


La conferința de presă de după meci, Sorana a declarat că nu crede în lacrimile Johannei Konta și că totul a fost o stratagemă.
"Am fost înjurată în mii de feluri, am fost amenințată cu moartea, dar niciodată nu am părăsit terenul. A simțit tensiunea și a profitat. Suntem considerați o țară prea mică pentru ei. Sediul ITF este la Londra, deci…", a declarat Sorana. 


În urma celor întâmplate sâmbătă, ITF va ancheta tot ce s-a întâmplat în aceste zile și, mai mult ca sigur, România va avea de suferit. Ilie Năstase riscă o suspendare de aproape 2 ani și o amendă de 250.000 de dolari. 


Lucrurile s-au calmat, dorința României de victorie s-a accentuat


Duminică, a avut loc cel mai așteptat duel al acestei confruntări de Fed Cup. Simona Halep (5 WTA) o întâlnea pe Johanna Konta (7 WTA), când scorul general arăta egalitate, 1-1. Meciul dintre cele două a fost unul liniștit, fără incidente și cu un final fericit pentru România. Simona Halep s-a impus într-o manieră categorică, scor 6-1, 6-3, iar tricolorele preluau conducerea, 2-1. 


"A fost printre cele mai bune meciuri ale mele din acest sezon. Publicul a fost extraordinar", a declarat Halep, după meci. 


Surpriză în meciul patru. După ce a declarat forfait în meciurile de sâmbătă, Irina Begu forțează și joacă împotriva britanicii Heather Watson. Begu strânge din dinți și obține cea mai frumoasă victorie a ei din Fed Cup, așa cum declara după partidă, scor 6-4, 7-5, și menține România în Grupa Mondială ll. 


În ultima partidă, cea de dublu, jucată doar pentru suporteri și pentru statistici, Simona Halep și Monica Niculescu au fost învinse de cuplul Jocelyn Rae și Laura Robson, scor 3-6, 6-1, 8-10. 


Comentează știrea

sever
24 aprilie 2017
IMBECILITATEA VESTULUI

UMORUL ESTE UNIVERSAL SI FARA LIMITE. ALTFEL NU AR FII UMOR. ASTAZI IN LUME ESTE MODA "POLITIC CORECT" ,ESTE PROST VAZUT UN COMENTARIU UMORISTIC PE SEAMA NEGRILOR SI ARABILOR. EVREII NU S-AU SUPARAT NICIODATA,DIMPOTRIVA,EI INSASI FAC UMOR PE SEAMA LOR.ASTA DEMONSTREAZA CAT DE SUSCEPTIBILI SUNT NEGRII SI ARABII SI IN SPECIAL RECUNOASTEREA INFERIORITATII. AVEM TOT DREPTUL- AM SPUS TOT DREPTUL-SA FACEM UMOR DE ORICE GRAD PE SEAMA LUI DUMNEZEU SI LUMEA SE DISTREAZA. ARABII ,NEGRII SI DICTATORII AU LIPSA GENA UMORULUI. AM AVUT O EXPERIENTA DE ACEST FEL INTR-UN COLEGIU FRANCEZ UNDE DIRECTORUL, ALGERIAN DE ORIGINE, A PRETINS SA CER SCUZE UNUI DOBITOC ,ELEV DE 12 ANI, ARAB SI EL, PTCA. "L-AM JIGNIT"!!!!! CRETINII DIN TARILE VESTICE ZISE CIVILIZATE PRIMESC CU BRATELE DESCHISE TOT MAGREBUL SI ORIENTUL MIJLOCIU CARE LE ARUNCA COMPATRIOTII IN AER, IAR NOI CRESTINII DIN EUROPA CENTRALA SUNTEM DE NEDORIT. BRAVO ILIE!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5565 secunde