Tenismenii români iau cu asalt Campionatele Europene de juniori

253
La Pilzen (Cehia), se desfășoară CE de juniori pentru categoria de vârstă U14, la Moscova (Rusia), pentru U16, și la Klosters (Elveția), pentru U18. Startul celei de-a 37 ediții a acestor evenimente a reunit peste 430 de jucători, printre care și câțiva români, o parte dintre ei rămași în cursa pentru titlurile continentale, după a doua zi de jocuri.
Aceștia sunt Lunella Maier, Alexandru Manole, Jaqueline Cristian, Paul Bozdog, Iulia Ivașcu, Sorin Iordache.
Pe tabloul fetelor, la U14, Jaqueline Cristian (nr. 8) a învins-o în turul 2, cu 6-2, 7-5, pe iberica Marta Huqi Gonzalez Encinas și o va întâlni, mai departe, pe elvețianca Tamara Arnold. La dublu, echipa română Jaqueline Cristian / Iulia-Maria Ivașcu (nr. 5) a cedat în manșa secundă, în fața perechii poloneze Aleksandra Buchla / Alicja Sierzputowska, scor 4-6, 6-3, 6-10.
Și echipa Sorin Iordache / Alexandru Manole s-a oprit în turul 2, pierzând cu 3-6, 4-6 împotriva nemților Tim Ruehl / Samuel Sippel (nr. 4). Cei doi juniori români vor rămâne în concurs la simplu, probă în care sunt calificați în turul 3.

O altă româncă va merge mai departe, la U16: Ioana Roșca (nr. 4), învingătoare în turul 2, în partida cu Lea Gasparovic, din Germania, scor 4-6, 6-3, 7-5. Următoarea ei adversară este suedeza Jaqueline Cabaj Awad. Roșca a mai obținut o victorie, la dublu, în echipa cu Ioana Ducu. Cele doua junioare române, cotate cap de serie 5, au învins în manșa secundă perechea britanică Anna Brogan / Harriet Dart, scor 7-6(3), 6-3, și vor juca în turul 3, cu perechea italiană Deborah Chiesa / Giulia Pairone (nr. 9).
Pe tabloul individual al băieților, în turul 2, Jacopo Stefanini (Italia) l-a învins pe Bogdan Borza (România / nr. 9), scor 6-4, 6-4. Borza va rămâne în turneu la dublu, în pereche cu Nicolae Frunză. Cotați cu a șaptea șansă la titlu, cei doi i-au învins, în runda a doua, cu 1-6, 6-4, 10-7, pe rușii Alexander Chepelev / Andrei Rublev, și vor întâlni perechea poloneza Kamil Majchrzak / Jan Zielinski (nr. 11). Nicolae Frunză va continua și pe tabloul de simplu, probă în care e calificat în turul 3, pentru meciul cu danezul Simon Friis Soendergaard.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4592 secunde