Tenis / Simona Halep, ELIMINATĂ de la Miami Open

238
Tenis / Simona Halep, ELIMINATĂ de la Miami Open - simona-1490827696.jpg

Articole recomandate

Simona Halep - a treia favorită și locul 5 WTA - a fost eliminată, miercuri seară, de la turneul de tenis de la Miami. Sportiva din Constanța a fost învinsă de Johanna Konta (11 WTA), în trei seturi. 



Johanna Konta a învins-o pe Simona Halep cu scorul de 3-6, 7-6 (9-7), 6-2, într-o partidă ce a durat 2 ore și 32 de minute. Sportiva noastră a avut un adversar în plus în acest meci, pe fostul ei antrenor, belgianul Wim Fissette, care o pregătește acum pe jucătoarea britanică.

Halep a jucat foarte bine în primul set al meciului de pe arena centrală de la Crandon Park. Ea a mișcat-o pe Konta cu lovituri către marginile terenului, a trimis mingile cu amplitudine și profunzime, iar adversara a fost vizibil incomodată de acest stil de joc.

Konta a greșit destul de mult, astfel că setul întâi a mers firesc și destul de clar în dreptul jucătoarei române pe tabelă. Un break obținut la 2-1, bine gestionat până la final, a făcut-o pe Halep să câștige cu 6-3, după 41 de minute de joc.

Totul s-a schimbat în jocul sportivei britanice în al doilea set, notează Digi Sport. Serviciul și returul au devenit mult mai agresive, unghiurile s-au deschis, venirile ei l-a fileu s-au înmulțit. Simona Halep a părut un boxer năucit și scorul a evoluat rapid în defavoarea sa, 0-3, după break în ghemul secund.

Mai mult, Konta a avut 40-15 pe serviciul româncei, dar un voleu trimis în fileu dintr-o poziție foarte bună a dizolvat încrederea jucătoarei de pe locul 11 WTA. A urmat o serie lungă de greșeli neforțate și în loc de 4-0 scorul a devenit 3-3.

Meciul a continuat cu game-uri mai lungi. Konta a ieșit din criză și a condus cu 4-3, apoi Halep a reușit două ghemuri la rând, cu break pentru 5-4.

Halep a servit pentru meci, dar Konta a făcut rebreak-ul, la a treia minge avută. A fost rândul româncei să aibă posibilitatea de 6-5, însă ea a ratat-o și cu același scor a condus Konta. Jucătoarea din Constanța a egalat la 6 și setul a ajuns în tie-break, unul extrem de echilibrat. Simona Halep a comis două duble greșeli, a condus cu 5-3, dar câștigătoare a fost adversara, după un set de o oră și 11 minute.

Johanna Konta a cerut pauză de vestiar înaintea decisivului și deși nu a stat mult acolo, acest lucru a enervat-o pe româncă. Nervoasă și demoralizată de șansele ratate, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care a încercat să-i redea încrederea elevei sale, nereușind acest lucru.

În decisiv, jucătoarea română a intrat pe teren cu o atitudine care lăsa impresia că e grăbită să piardă. Însă ea a servit și a revenit de la 0-40, apoi a menținut echilibrul până la 2-2, când și-a pierdut serviciul. A urmat capitularea, cu 2-6, după două ore și 31 de minute de la start, transmite Digi24.ro.

Turneul WTA de la Miami (Florida) este dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7038 secunde