Cupa Europeană a Națiunilor la rugby

"Stejarii" vor juca meciul cu Belgia la Constanța

298
1

Articole de la același autor

Naționala de rugby a României va susține meciurile de acasă din Cupa Europeană a Națiunilor (CEN) pe stadioane din provincie și nu pe stadionul "Arcul de Triumf" din București, așa cum s-a întâmplat până acum.

"Stejarii" vor juca pe Cluj Arena partidele din 1 și 22 februarie, contra Portugaliei, respectiv Spaniei. Pe 8 martie, contra Belgiei, meciul se va disputa pe stadionul "Mihail Naca" din Constanța.

România va efectua o deplasare în Rusia, pentru partida din 8 fe-bruarie, și una în Georgia, pentru confruntarea din 15 martie.

"Aceste partide sunt extrem de importante, ele contând pentru calificarea la Cupa Mondială din 2015. Primele două naționale din clasamentul final se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului trei va merge la baraj. În acest moment, România se află pe locul doi, la egalitate cu Georgia, echipa clasată pe locul întâi", no-tează site-ul frr.ro, citat de Agerpres.

Decizia ca meciurile naționalei de rugby să aibă loc și pe stadioane din provincie, nu doar la București, face parte din strategia FRR de a promo-va sportul cu balonul oval în țară.

v v v

"Stejarii" împart grupa 1A cu Georgia, Rusia, Portugalia, Belgia și Spania. În 2013, România a trecut de Portugalia, scor 19-13, de Rusia, scor 29-14, de Belgia, scor 32-14, Spania, scor 25-15 terminând la egalitate cu Georgia, 9-9.

13 națiuni sunt deja calificate la CM, fiind deja repartizate în cele patru grupe, alte șapte reprezentative urmând să fie stabilite în urma meciurilor care vor avea loc pe parcursul acestui an.

În cazul în care va câștiga CEN, România se va califica la CM de pe prima poziție ca "Europa 1" și va fi în grupa C, alături de campioana mondială Noua Zeelandă, Argentina Tonga și o echipă din Africa, cel mai probabil Namibia. Dacă se vor clasa pe locul 2 în CEN, "stejarii" vor intra în grupele CM de pe poziția "Europa 2", urmând să facă parte din grupa D, alături de Franța, Irlanda, Italia și Canada. Dacă va fi nevoită să treacă prin recalificări pentru a putea accede la CM și va câștiga acele partide, România va intra în grupa A, alături de Australia, Anglia, Țara Galilor și o țară din zona Oceania (posibil Fiji).

Comentează știrea

christian louboutins outlet
28 februarie 2014
christian louboutins outlet

louboutin heels 4 u Stiri Sport : "Stejarii" vor juca meciul cu Belgia la Constanța | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutins outlet http://app.balmirtronics.com/images/christian-louboutin-clearance.asp

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 Ianuarie 2014
Stire din Sport : Keșeru a semnat  contractul cu Steaua
Vineri, 10 Ianuarie 2014
Stire din Sport : Ce fac româncele  la Australian Open
Vineri, 10 Ianuarie 2014
Stire din Sport : CVM Tomis,  victorioasă în Bulgaria
Joi, 09 Ianuarie 2014
Stire din Sport : FC RAPID are un nou președinte
Pagina a fost generata in 1.5597 secunde