"Stejarii" întâlnesc Canada, în al doilea test al lunii

462

Articole de la același autor

Sâmbătă, 17 iunie, pe "Ellerslie Rugby Park" din Edmonton, naționala de rugby a României va întâlni reprezentativa Canadei, în cel de-al doilea meci test programat în luna aceasta. Meciul va fi transmis, în direct, pe Dolce Sport 1. 


Chiar dacă este a opta oară când cele două echipe se întâlnesc, va fi primul duel pe pământ nord-american. Cel mai important episod al confruntărilor româno-canadiene s-a consumat la Cupa Mondială din 2015, pe "Leicester Stadium", acolo unde România a revenit de la 0-15 și s-a impus în final cu 17-15, devenind prima participantă la Cupa Mondială de rugby ce reușește să recupereze un deficit de 15 puncte. 


Față de primul meci test al lunii, contra Japoniei (21-33), selecționerul galez al tricolorilor, Lynn Howells, a anunțat patru modificări. Acesta va începe cu Valentin Popârlan (Timișoara Saracens) și Vlad Nistor (Albi) în pachetul de înaintare, și cu Ionuț Dumitru (CSA Steaua) și Luke Samoa (Știința Baia Mare), pe linia de trei-sferturi. 


"Pentru România, este un turneu important, pentru că am reușit după mulți ani să avem aceste meciuri în afara țării, chiar dacă într-adevăr este foarte solicitant, pentru că jucătorii trebuie să se adapteze rapid la condițiile pe care le întâlnesc în locurile în care jucăm, la fusul orar, la climă. Această întâlnire ne dă posibilitatea să încercăm noi soluții pe unele posturi cheie, să încercăm să jucăm un rugby în viteză, cu combinații frumoase", a declarat Lynn Howells.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1667 secunde