"Stejarii" debutează în noua stagiune cu un meci contra Germaniei

628

Articole de la același autor

Anul 2017 va fi unul extrem de important pentru rugby-ul românesc. Naționala de seniori va începe campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, odată cu debutul noului sezon 2017-2018 al Rugby Europe Championship. Astfel, România va disputa primul meci din competiție în data de 11 februarie, cu Germania, informează frr.ro.

Pentru prima dată de la apariția acestei competiții, România va susține un meci de pregătire înaintea debutului în Rugby Europe Championship.

Oficialii Federației Române de Rugby și cei ai Federației Portugheze de Rugby au decis ca cele două echipe să se întâlnească pe 4 februarie, la Lisabona, unde "stejarii" se vor afla într-un mini-cantonament.

"Os Lobos" s-au aflat în primul eșalon valoric al Cupei Europene a Națiunilor până în sezonul 2016, când au retrogradat în divizia inferioară. Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în 2016, într-un meci la Cluj, "stejarii" impunându-se cu scorul de 24-0.

"Calificarea echipei României la Cupa Mondială a rămas principalul obiectiv al tuturor celor care respiră rugby - jucători, antrenori, conducători și, nu în ultimul rând, suporteri. Iar totul începe cu meciul din cadrul Cupei Europene, împotriva Germaniei, din 11 februarie, acesta fiind cel mai dificil meci, pentru că este primul. Prin evoluțiile bune din ultimul timp, am creat un standard pe care dorim să îl menținem și chiar să îl depășim. Pentru a fi siguri că jucătorii echipei naționale se vor întoarce în cea mai bună forma din această vacanță de iarnă, începutul de an le va aduce o verificare medicală și un cantonament de pregătire care va culmina cu un meci împotriva Portugaliei. Este pentru prima oară când reușim să organizăm un astfel de meci, dar era necesar să aflăm care sunt cei mai în formă jucători la momentul începerii calificării la Cupa Mondială", a declarat selecționerul României, Lynn Howells.

v v v

Jucătorii convocați de Lynn Howells, care evoluează în campio-natul intern, se vor reuni pe 29 ianuarie, într-un stagiu la Izvorani, având programată în acele zile și vizita medicală. Pe 3 februarie, împreună cu staff-ul tehnic, vor pleca în Portugalia, unde li se vor alătura și jucătorii selecționati pentru meciurile din Rugby Europe Championship, care joacă în Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2075 secunde