Steaua București s-a calificat în șaisprezecimile Europa League

1820
Steaua București s-a calificat în șaisprezecimile Europa League - 1556113955fcsbsigla1280x960-1323906986.jpg

Articole recomandate

Steaua București s-a calificat aseară în șaisprezecimile de finală ale Europa League la fotbal, după ce a învins formația cipriotă AEK Larnaca cu scorul de 3-1 (0-0), pe Arena Națională din București, în ultima etapă din Grupa J.

În fața a 50.000 de spectatori, Steaua s-a impus prin golurile marcate de Raul Rusescu (55 - penalty) și Stefan Nikolic (70, 85), respectiv Gorka Pintado (61), steliștii fiind ajutați și de victoria lui Schalke cu 2-0 la Haifa, cu Maccabi (al doilea gol marcat de Ciprian Marica).

Deși ambele echipe aveau nevoie de victorie în acest meci, niciuna nu s-a avântat în atac după fluierul de start. Steaua a deținut inițiativa și construit, dar AEK a blocat bine jocul și s-a apărat exact. Prima ocazie a partidei a venit în min. 9, când Nikolic a reluat din voleu peste poartă, la centrarea lui Emeghara. Tănase a expediat un șut din afara careului, dar Negri, fostul portar al Universității Craiova, a fost la post (12). AEK a replicat în min. 14, când Pintado a trimis alături cu capul, la centrarea lui De Cler. Tănase l-a mai pus la încercare pe Negri (15), dar brazilianul a scos de sub transversală. Rusescu nu a reușit să reia spre poartă centrarea lui Latovlevici (33), după care Tătărușanu (35) a respins șutul lui Hofland, din lovitură liberă.

La reluare, Steaua a pus mai multă presiune pe adversar și a reușit să deschidă scorul: Nikolic a recuperat o minge și a fost faultat în careu de Murillo, iar Rusescu a transformat lovitura de pedeapsă, 1-0 (55). Tot Nikolic a reluat cu capul alături (59), după un corner bătut de Brandan.

AEK a reușit egalarea după doar 6 minute, prin Pintado, care a reluat cu capul de lângă Emeghara, la centrarea lui Demetriou: 1-1 (61).

Tănase l-a întrebuințat din nou pe Negri (70), iar din cornerul rezultat Nikolic a readus Steaua în avantaj: 2-1. Iliev a trimis peste poartă la un nou corner al lui Brandan (76).

Ciprioții nu au cedat și au căutat să pună din nou în pericol poarta lui Tătărușanu, prin Hofland (79) și Kingsley (82).

Steaua a tranșat disputa și calificarea în min. 85, când Latovlevici a recuperat o minge în fața careului propriu, i-a pasat lui Tatu, care l-a lansat pe Nikolic și acesta a făcut 3-1.

Tătărușanu a apărat în min. 88 un gol ca și făcut, la pătrunderea lui Garcia, iar Steaua a terminat cu Nikolic ca fundaș central, după ce Geraldo s-a accidentat și a făcut figurație.

Steaua a făcut un meci bun, mai ales după pauză, și a obținut o calificare în premieră pentru o formație românească din grupele Europa League.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5015 secunde