Stațiunea Mamaia, gazda Festivalului de handbal pe plajă

283

Articole de la același autor

Sâmbătă și duminică, în stațiunea Mamaia, iubitorii handbalului sunt invitați la a doua ediție a Festivalului de handbal pe plajă, unde vor concura 16 echipe - 11 la masculin și 5 la feminin. Sâmbătă, meciurile vor începe la ora 8.00, iar duminică, la ora 8.30

și se vor desfășura pe plaja din zona Hotelului Flora.

La festival, vor concura și echipele naționale (feminine și masculine U19), care vor participa la Campionatul European din Spania, în perioada 26-28 iunie, concursul fiind și un bun prilej de verificare.

În competiția feminină, sunt înscrise următoarele echipe: CSS 1 Constanța 1, CSS1 Constanța 2, Neptun, Lot național 1 și Lot național 2. Cele cinci vor face parte dintr-o singură grupă.

La masculin, formațiile sunt împărțite în două grupe. Iată componența acestora: Grupa 1: Lot național 2, Gambier Constanța, CS Năvodari, Fantastici Constanța, HCM Constanța; Grupa 2: Lot național 1, CSS Medgidia, Axiopolis Cernavodă, CSS1 Constanța, HCP Constanța și EVO București.

În aceeași perioadă, un lector EHF va susține un curs de formare/perfecționare pentru antrenori. Cursul are ca și teme inițierea, pregătirea fizică, tehnico-tactică și caracteristici specifice beach handbalului și noțiuni de regulament. La sfârșit, antrenorii vor fi evaluați și acreditați.

"Dorim să întărim prezența handbalului în spațiul public. În perioada dintre sezoanele competiționale, dorim să alcătuim un bogat program, care să ne conducă în viitor la primul campionat național de handbal pe plajă din țara noastră", a declarat președintele Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu.

Festivalul național de beach handbal este organizat de FRH, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța și Asociația Județeană de Handbal Constanța.

v v v

În această săptămână, la Eforie, loturile naționale de handbal pe plajă U19 au avut parte de un cantonament intens. Pregătirea echipelor naționale a avut loc pe un teren amenajat special de către DJST Constanța, în cadrul taberei New Paradise Eforie Sud. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6407 secunde