Ieri, la Giurgiu, Dunărea - FC Farul 0-3 (0-0)

Start lansat pentru "marinari"

1884
Start lansat pentru

Articole de la același autor

Constănțenii au început cu bine Liga a II-a, puștiul Cosmin Matei trecându-și în cont o "dublă". Meciul nu a fost însă floare la ureche pentru oaspeți. În zece din minutul 43, gazdele au ținut scorul alb până în minutul 70, având și două ocazii mari în inferioritate.

Prima repriză a fost echilibrată și săracă în faze de poartă, Dunărea ținându-se bine. Singura ocazie importantă le-a aparținut constănțenilor, în minutul 15, când Cristocea a trimis în bară, cu capul, de la 6 m, la o centrare a lui Marius Ene, cel mai periculos om al Farului din avanposturi, din prima parte.
În minutul 26, oaspeții au primit o lovitură dură, căpitanul Cristi Șchiopu părăsind terenul, accidentat. 13 minute mai târziu, Gaston a oprit oportun o combinație a Dunării, prin care Cojenel ajungea singur cu Vlas în careu.
Cu două minute înainte de pauză, gazdele au rămas cu un om mai puțin pe teren, căpitanul Ciocârlan primind roșu direct pentru fault din postura de ultim apărător la Ene, la 16 m. Lovitura liberă a rămas însă fără rezultat, astfel că la cabine s-a intrat cu 0-0.
După pauză, deși era în superioritate, Farul nu a reușit minute bune să se apropie periculos de poarta Dunării, gazdele rezistând, fără mari probleme. Mai mult, au avut chiar două bune ocazii, la șuturile lui Ivașcă (min. 63, 66). A venit însă minutul 70, care a adus deschiderea scorului. Matei, juniorul Farului din teren, a driblat frumos și a tras imparabil la vinclu, la colțul lung.
Dunărea a încercat să revină, dar mai mult de o centrare periculoasă în fața porții (respinsă de Mățel), în minutul 81, după o fază pe stânga, nu a reușit.
În schimb, Farul a realizat desprinderea, în minutul 85, prin același Matei, care a scăpat singur, însă la o fază la care gazdele au protestat îndelung, acuzând că erau două mingi pe teren și învinuindu-l Marius Șumudică, pe antrenorul Farului, că a aruncat-o intenționat pe a doua.
La 0-2, Dunărea a căzut definitiv și a fost o pradă ușoară pentru "marinari", care, după alte două ocazii mari (Nanu - min. 90+2 și Ene - min. 90+3), au dat lovitura de grație în al patrulea minut de prelungire (din cele cinci), prin același Ene, care a driblat lejer și portarul.
"A fost o victorie mare, ne-am respectat blazonul", s-a bucurat la final președintele executiv al Farului, Mircea Crainiciuc.

Au marcat: C. Matei (min. 70, 85), M. Ene (min. 90+4)

FC Farul (antrenor, Marius Șumudică): Vlas - Mățel, Barbu, Șchiopu (cpt.) (min. 26, Pătrașcu), Gaston - B. Andone, Rusmir (min. 64, Păcuraru) - C. Matei (j), Chico (min. 46, E. Nanu), Cristocea - M. Ene.

Dunărea (antrenor, Marin Barbu): A. Neagu - Șanțmare, Ciocârlan (cpt.), Damian (min. 46, Tatarciuc) - Ungureanu, Cojenel, Bucă, Ochia (min. 75, Marcu), Ivașcă - Iordache, Udrea (j) (min. 75, M. Stan).

Cartonașe galbene: Ciocârlan (min. 16), Ivașcă (min. 78), Cojenel (min. 86) / Păcuraru (min. 73); cartonaș roșu: Ciocârlan (min. 43).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 August 2009
Stire din Sport : Primul pas spre promovare
Pagina a fost generata in 0.4858 secunde