Spor la împins bobul! Mondialele de starturi, la Mamaia

215
Spor la împins bobul! Mondialele de starturi, la Mamaia - spor-1466608256.jpg

Articole de la același autor

În perioada 7-11 septembrie, la Mamaia, se va desfășura Campionatul Mondial de bob - starturi, o competiție selectă, organizată ani la rând în Monaco. Sportivi reprezentând peste 15 națiuni vor lua parte la întreceri, iar echipajele României își propun

clasări onorante.

"Este un vis împlinit!". Așa și-a început președintele Federației Române de Bob și Sanie, Sorin Buta, discursul susținut, ieri, la Mamaia, în cadrul primei conferințe de presă premergătoare Campionatului Mondial de bob - starturi.

"Organizarea acestei competiții se atribuie prin depunere de candidaturi, iar atunci când există mai multe oferte, se trece la vot secret. Am trăit bucuria ca România să învingă Germania, Mamaia s-a impus în această cursă, iar Federația Internațională și-a manifestat un interes deosebit de a veni pe litoralul românesc. Va fi un eveniment sportiv de anvergură și totodată o bună oportunitate de promovare turistică a stațiunii Mamaia", a explicat președintele Buta.

Așadar, între 7 și 11 septembrie, în zona Cazino Mamaia, constănțenii și turiștii vor avea ocazia de a-i vedea la lucru pe eroii sporturilor de iarnă.

"Există un interes major pentru competiția de la Mamaia. Până la această oră, șapte națiuni și-au confirmat deja prezența, iar delegațiile Germaniei, Letoniei și Braziliei au anunțat că vor veni cu mai multe zile înainte la Constanța, pentru a se pregăti, dar și pentru a vizita litoralul românesc. Cred că la start se vor alinia echipaje din 15-16 națiuni, însă numărul țărilor participante ar putea fi și mai mare. În total, contăm pe un număr de 200 de persoane - sportivi, antrenori, arbitri, membri ai staff-urilor tehnice. Va fi un spectacol mai mult decât agreabil", a mai spus Sorin Buta, adăugând că, anul viitor, în luna iunie, tot la Mamaia, vor avea loc lucrările Congresului Federației Internaționale de Sanie.

v v v

Antrenorul lotului feminin de bob al României, prof. Paul Neagu, a dat publicității numele sportivelor-pilot, precizând că obiectivul este clasarea pe poziții onorante.

"România va participa la Mondiale cu numărul maxim de sportivi: trei echipaje la feminin și trei la masculin. La secțiunea feminină, piloți sunt Maria Constantin, Andreea Grecu și Ana Constantin, selecția pentru împingătoare fiind în plină desfășurare. Ca obiectiv, fetele vor căuta să obțină clasări cât mai merituoase, în jurul locurilor 10-12. Ne-am propus ca, în următorii ani, să ajungem în Top 6, dar va fi foarte greu de atins acest țel", a explicat tehnicianul constănțean.

v v v

Prezent la Constanța în calitate de reprezentant al Federației Internaționale de Bob și Sanie, Dragoș Panaitescu a precizat că Mondialele de la Mamaia reprezintă o bună oportunitate pentru sportivi de a-și testa forțele în vederea Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea 2018.

"Startul este un element foarte important. Un start bun într-o competiție pe gheață înseamnă peste 50% din rezultatul final. Sincronizarea sportivilor care urcă în bob face diferența", a explicat Panaitescu.

În ceea ce privește participarea Prințului Albert de Monaco la Mondialele de la Mamaia, lucrurile sunt incerte.

"Agenda Prințului Albert era făcută cu multe luni înainte de a-i transmite invitația. Deocamdată, nu avem nicio informație oficială despre prezența sa la Mamaia, dar, dacă va găsi o breșă în calendar, ne va onora invitația", a spus Sorin Buta.

v v v

Constănțenii și turiștii vor avea ocazia să se familiarizeze cu bobul, pentru că, în primele zile ale lunii septembrie, 2-3 boburi participante la Mondiale vor fi expuse în Piața Ovidiu, iar pasionații sporturilor de iarnă vor putea afla informații de la piloți și de la ceilalți componenți ai staff-urilor tehnice.

De asemenea, în zona Cazino Mamaia, vor fi instalate trei ecrane uriașe, pe care vor rula scene din competițiile de bob pe gheață.

Parteneri în proiect, alături de Federația Română de Bob și Sanie, sunt Asociația Litoral-Delta Dunării, Primăria Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3107 secunde