Lucian Luca, președintele Asociației Sportive Municipale Callatis mg Mangalia:

"Secretul reușitei? Munca în echipă!"

542
Reorganizare a activității sportive în sudul litoralului, unde, recent, a luat ființă Asociația Sportivă Municipală Callatis mg Mangalia, formațiune condusă de președintele Lucian Luca. 

Noua structură de la Mangalia - Asociația Sportivă Municipală Callatis mg - pornește la drum cu gânduri mari și o conducere formată din oameni implicați, care înțeleg foarte bine fenomenul: Lucian Luca - președinte, Dragoș Dima - vicepreședinte, Gemal Memetcea, Gabriel Tănase, Marius Cristea - membri fondatori, Paul Trucmel - secretar general.

"Am luat decizia înființării acestei asociații din dorința de a dezvolta toate disciplinele existente la Mangalia, dar și de a înființa secții noi. Vrem ca toate cluburile și structurile sportive existente să devină membre ale asociației și să elaborăm o strategie comună pentru dezvoltarea sportului la Mangalia", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Lucian Luca.

În momentul de față, la Mangalia se practică lupte libere, box, șah, rugby, fotbal, dar și (din acest sezon) yachting, "velierii" coordonați de antrenorul Alexandru Mihăiță - care au la dispoziție 12 ambarcațiuni tip Optimist și două de tip 420 - participând deja la competiții.

"Marea majoritate a activității sportive se desfășoară la nivel de juniori. De aceea, unul dintre obiectivele noastre este crearea contextului prin care sportivii să își poată continua activitatea la Mangalia și după ce termină junioratul și trec la seniori", a explicat președintele Luca, adăugând că își dorește, pentru anul 2013, un calendar competițional cât mai divers pentru elevii sportivi din școlile Mangaliei.

Iar cum secretul reușitei este munca în echipă, Lucian Luca spune că are în vizor încheierea a cât mai multor parteneriate: "Ne dorim să aducem lângă noi cât mai mulți agenți economici. De asemenea, avem relații de colaborare foarte bune cu toate cluburile de profil din județ, pentru a organiza împreună competiții. Un alt proiect este acela al întâlnirilor de week-end pe diferite ramuri de sport. Astfel, la sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, vor avea loc, la Mangalia, reuniuni între antrenori, sportivi, conducători de cluburi, care vor presupune antrenamente comune, sesiuni teoretice comunicative, socializare".

Un proiect ambițios al Primăriei Mangalia se referă la construcția unui nou complex sportiv, care să includă un stadion, o sală polivalentă, bazin de natație acoperit, terenuri de tenis, terenuri de antrenament, restaurant și hotel.

"În prezent, se lucrează la acest proiect, se fac evaluări și se caută soluții de finanțare. Terenul necesar a fost deja localizat, la ieșirea din Mangalia, spre Albești", a explicat președintele Lucian Luca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Comandament de iarnă la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.0971 secunde