SCANDAL LA CSS 1: Mihail Făgărășan cere demisia Cristianei Costara!

2467
29
SCANDAL LA CSS 1: Mihail Făgărășan cere demisia Cristianei Costara! - mihailfagarasan-1351495437.jpg
Sămânță de scandal la una dintre unitățile sportive școlare de mare tradiție a Constanței, CSS 1, unde antrenorul emerit Mihail Făgărășan, fost director adjunct, îi cere demisia actualului director, prof. Cristiana Costara. 


Altădată făceau echipă, ocupându-se de destinele Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța. Astăzi, sunt "la cuțite". Mihail Făgărășan lansează un atac cât se poate de dur la adresa fostei sale colege, Cristiana Costara, pe care o consideră principală responsabilă pentru declinul clubului. Antrenorul emerit o desființează, pur și simplu, pe directoare, căreia îi cere să-și dea demisia de urgență! 
"Situația actuală la CSS 1 este una fără precedent. În premieră în istoria handbalului constănțean, clubul nu are echipă de juniori I înscrisă în Campionatul Național. De asemenea, nu avem echipă de junioare I în Campionatul Național de volei feminin. Mai mult decât atât, clubul nu mai produce valori individuale. Arătați-mi vă rog cine este următoarea Ionela Gâlcă, următoarea Iuliana Nucu, următoarea Daniela Sofronie, următoarea Cristina Spătaru, următorul Marius Stavrositu, următorul Silviu Băiceanu, următorul Toni Alexe. Toate secțiile, nu numai cea de handbal, au fost slăbite. Acest vid de performanță este o consecință a deciziilor neinspirate luate, în urmă cu câțiva ani, de directorul Cristiana Costara. Din 2004 și până astăzi, deci în 8 ani, nu a mai fost lansată nicio gimnastă. După abandonul Danei Sofronie, care, dacă exista diplomație, sunt convins că ar fi putut fi readusă la sală, nu a mai venit nimeni din urmă. Prin urmare, CSS 1 nu mai are echipe performante, nu mai produce individualități, e cazul ca directorul Cristiana Costara să-și dea de urgență demisia! Aceasta este prima măsură care trebuie luată. Să nu mai caute vinovați în curtea altora", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Mihail Făgărășan. 
Antrenorul emerit își susține afirmația cu următorul argument: în 2004, în topul unităților sportive școlare, CSS 1 Constanța era pe primul loc. În 2009, ultimul an în care a fost printat topul grupărilor sportive, CSS 1 ajunsese pe locul 69 la secțiunea de profil și pe 279 (din 361) la general. Așadar, o alunecare severă pe pantă. 
Făgărășan mai spune că decizia de acum doi ani a Inspectoratului Școlar, care a demis-o pe Cristiana Costara, a fost una justificată, însă acțiunea din instanță, care a repus-o pe directoare în funcție, a bulversat mai rău lucrurile. 
"În 2010, pe vremea inspectorului Elena Buhaiev, la club a venit o inspecție, iar Cristiana Costara a primit calificativ nesatisfăcător. Comisia de evaluare a considerat că este vorba de management defectuos și doamna Costara a fost revocată din funcție, prin ordin ministerial. Cei care i-au succedat nu s-au implicat foarte mult, radical, mai ales că știau că directorul a dat în judecată Inspectoratul, iar marea majoritate a proceselor sunt câștigate de reclamanți. În acel an, putea începe o reconstrucție, atât din punct de vedere sportiv, cât și administrativ, însă acel moment a fost pierdut", a spus Făgărășan. 


I s-a interzis accesul la antrenamentele de la Sala Sporturilor! 


Mihail Făgărășan, tehnician al cărui nume se confundă cu handbalul masculin constănțean, mai are un motiv de supărare. După o viață dedicată sportului pe semicerc, a ajuns să trăiască o clipă amară în care i s-a interzis accesul în Sala Sporturilor, la antrenamentele juniorilor. 
"Am aflat cu stupoare că nu mai am voie să particip la antrenamentele juniorilor. În sală, se intră doar pe baza tabelului trimis de conducerea CCS 1, iar eu nu am fost trecut pe acea listă. M-am simțit umilit, de parcă eram un oarecare, de pe stradă, care face rău sportului. Nu am crezut vreodată că voi trăi așa ceva. Știu de unde mi se trage: am insistat să nu i se ia grupele de juniori lui Adrian Moise și să i se dea unui alt profesor (n.r. - Lăcrămioara Ilie). Nu e corect să iei munca de trei ani a unui om și să o dai altuia. Pe Moise vroiam să-l ajut, să-l sfătuiesc, să îmi pun experiența în slujba handbalului. Dar văd că sunt alte interese", ne-a declarat Mihail Făgărășan. 


Așadar, declarații incendiare ale antrenorului emerit. Așteptăm cu mare interes un punct de vedere al directorului CSS 1, Cristiana Costara, dar și al inspectorului școlar general, Răducu Popescu, pe care Făgărășan l-a rugat să intervină. 


Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
gimnasta
29 octombrie 2012
gimnastica

In ceea ce priveste gimnastica eu cred ca nu este vina d-nei Costara.Sunt putine persoanele care stiu ce se intampla in sala de gimnastica.Au mai fost sportive care au ajuns la lotul national,avem una si acum care atunci cand a avut o problema(de sanatate si nu din vina ei), adevenit o persoana lipsita de importanta.Singura care s-a implicat in problemele lor a fost d-na Costara.Dupa parerea mea e vina altor persoane pe care nu le mai intereseaza sportivele accidentate.Stie cineva ca avem o gimnasta la lotul national de junioare? Va asigur ca nu e vina d-nei Costara pt asta.Cred ca ar trebui sa se caute si in alte parti vinovati.D-na Costara ,ca multi altii,nu stie multe lucruri.

Matei
29 octombrie 2012
Pacat, Domnule Fagarasan

Domnul Fagarasan e samanta de scandal, asa da. El a iesit la pensie, a uitat sa spuna ca si el era director cand s-au luat toate acele decizii, urat caracter sa arunci cu noroi in colegii care in timp te-au sprijinit. Minciuna lui Fagarasan acopera lucrurile murdare din caracterul lui, si mai mult. El nu a fost umilit niciodata, din contra mereu inceraca prin minciuna si pe nestiinta altora sa-i umileasca pe altii.

luca
29 octombrie 2012
campus

eu cred ca s au certat si cu BUHaiev pe banii de constructie de la campus. Sa vedeti ce e in curtea clubului. Oare de ce sediul nu e gata nici acum? CC stie raspunsul...

UN PARINTE
29 octombrie 2012
HANDBAL

DOAMNA PROFESOARA ILIE LACRAMIOARA, NOI, PARINTII NU TE VREM. NOI VREM CA COPIII NOSTRI SA MEARGA IN CONTINUARE CU ANTRENORULLOR. LASATI-NE IN PACE

ex-sportiv
29 octombrie 2012
nothing special

Dupa cum spune dl Fagarasanu, trag concluzia ca cei care conduc anumite echipe nu sunt altceva decat interpusi care sa faca asa dupa cum dicteaza dinozaurii sportului, care par sa nu mai fie la curent cu realitatea sportului la nivel global. Lasati antrenorii tineri sa-si construiasca cu personalitate viitorul. Fagarasanu asta face parte din clica Francu, o alta distrugatoare de cariere a ex-sportivilor de exceptie si a sportului constantean, in general.

handball
29 octombrie 2012
pacat...

Domnul antrenor Mihail Fagarasan este un om care spune lucrurilor pe nume si de aceea uneori deranjeaza. Consider ca are dreptate, pentru juniori , pentru sport, in general,cei "de sus" se pare ca nu-si prea bat capul...nu stiu decat cum sa-si tina mai bine de scaun... pacat, mare pacat, deoarece sunt multi copii talentati, care chiar isi doresc sa faca sport de performanta,insa nu sunt lasati...

parinte
29 octombrie 2012
avantul prabusirea

pacat de stadiul in care a ajuns sportul constantean juvenil. probabil toate partile au dreptate. cred ca situatia (d.p.d.v. sportiv) insa este cea prezentata de fagarasanu. cel putin asa se vede de pe strada...

ex-sportiv
29 octombrie 2012
falimentul sportului

vezi tu, prietene, poate e si cum zici tu, dar lucrurile sunt vazute din mai multe unghiuri.Ce a facut pentru sport madam Francu? Toate gardurile de la baza sportiva hidrotehnica s-au transformat in carciumi, bodegi si etc.la DJTS a angajat numai oameni care, e adevarat, au cochetat cu sportul, dar dpdv organizatoric si managerial sunt zero. Asa ca....ii dorim pensie lunga, ca sa poata asista la ,,bunul mers"al sportului pe care l-a ,,slujit cu interes".

parinte
29 octombrie 2012
demisie

Poate ar trebui sa o intrebati pe directoarea Costara ce a facut pentru acest club in afara de achizitionarea costumelor de gimnastica de la sora ei care are o asemenea fabrica. Intrebati parintii din grupele noastre sa vedeti cum li se cer bani in acest sens.

handbalist
29 octombrie 2012
css1

Cum apare Ilie Lacramioara in club, cum incep scandalurile.Nu e posibil ca o asemenea unitate sa nu aiba echipe inscrise in campionatul juniorilor I. Domnul profesor Fagarasan are dreptate.

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2171 secunde