Sărbătoare: 100 de ani de rugby în România!

126
Sărbătoare: 100 de ani de rugby în România! - rugby-1379706760.jpg

Articole recomandate

Federația Română de Rugby sărbătorește, luni, 23 septembrie, împlinirea a 100 de ani de rugby în țara noastră, printr-o festivitate ce va avea loc, de la ora 18,00, în sala de conferințe a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În septembrie 1913, a avut loc, la București, primul meci de rugby din țara noastră, între Tennis Clubul Român și Sporting Club, terminat cu un scor egal (3-3). Meciul s-a desfășurat pe un teren aflat pe Șoseaua Bonaparte (astăzi Iancu de Hunedoara).

Punctajul acelor vremuri acorda patru puncte pentru un dropgol și trei puncte pentru o încercare sau transformarea unei lovituri de pedeapsă. Transformarea unei încercări era recompensată cu două puncte.

Pentru început, echipamentul era precar. Pentru deosebire, jucătorii purtau tricouri în alte culori. Se foloseau pantaloni de stradă tăiați sub genunchi sau, în cel mai fericit caz, de culoare albă. Cine avea bani purta încălțăminte de sport, cu crampoane, dacă nu, aveau ghete de oraș.

Arbitrul era îmbrăcat de stradă, cu șapcă, pantaloni golf, haină strânsă pe corp. Cu timpul s-a ajuns ca toți participanții să fie îmbrăcați de sport. La un moment dat, federația a cerut sportivilor să aibă pantalonii tăiați deasupra genunchilor.

Primăria Bucureștiului a cedat 25 de hectare la Șoseaua Kisselef pentru un proiect ce prevedea construirea un teren de rugby și a unui teren de fotbal. Erau prevăzute și dotări pentru sport.

La evenimentul organizat, luni, de Federația Română de Rugby, a fost anunțată prezența celor mai buni jucători și arbitri din țara noastră.

Cu această ocazie, va fi lansată și galeria marilor jucători români ce poartă denumirea de Wall of Fame. În cadrul acestei galerii, un loc aparte îl ocupă "Echipa de Aur’", cel mai bun XV al României din toate timpurile.

Într-un cadru oficial, va fi prezentată și moneda aniversară lansată de Banca Națională a României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9232 secunde