Sâmbătă seară, în Piațeta Perla, "Mamaia Boxing 2014"

201
Sâmbătă seară, în Piațeta Perla,

Articole de la același autor

Sâmbătă, de la ora 20.00, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, se va auzi gongul ce va da startul evenimentului "Mamaia Boxing 2014".

Asociația Județeană de Box Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului și Clubul Sportiv Farul, derulează un proiect pe parcursul anului 2014 pentru dezvoltarea și popularizarea boxului constănțean la nivel local, județean, regional, național și internațional.

"Proiectul ne pică precum o mănușă, este exact de ce avem nevoie pentru boxul constănțean. Eram într-o perioadă în care resursele erau diminuate, iar acesta a fost o gură de aer care ne-a ajutat să organizăm deja două competiții", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ilie Dascălu, antrenor de box al CS Farul.

În cadrul acestui proiect, a avut loc, acum două săptămâni, Cupa Mării Negre, concurs organizat în centrul comercial City Park Mall.

"Mamaia Boxing 2014" reprezintă a doua etapă de pe lista proiectului. Aproximativ 25 de sportivi se vor lupta la malul mării, unii dintre ei fiind chiar membri ai lotului național. Argeș, Brăila și Constanța sunt cele trei județe care vor fi reprezentate în ring. Într-o singură seară, se vor disputa toate partidele, iar câștigătorii locurilor 1 și 2 vor primi medalii, diplome și premii în bani și materiale promoționale. Intrarea este liberă și sunt așteptați toți iubitorii boxului, dar și cei care sunt curioși să vadă în acțiune pugiliști profesioniști.

"Sperăm că și această acțiune să fie un succes, ca și cealaltă de la City. Credem că vom avea un pu-blic numeros. Dorința noastră este de a mări aria de selecție în rândul copiilor de a practica acest sport", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Mihai Constantin, directorul executiv al Asociației Județene de Box Constanța.

Cursul competițiilor organizate în cadrul proiectului de dezvoltare a sportului cu mănuși nu se va opri aici. Până la sfârșitul verii, sunt programate și alte meciuri, în cât mai multe locuri publice, unde vor concura sportivi naționali, înscriși la cele trei categorii.

Pentru juniorii care vor urca, sâmbătă seară, pe ringul de box, competiția va fi un prilej de verificare al stadiului de pregătire pentru Cupa României, ce va avea loc peste aproximativ două luni. Pe de altă parte, pentru seniori, aceasta este ultima verificare înaintea finalei Campionatului Național.

v v v

La începutul lunii august, pe data de 4, la Piatra Neamț, va avea loc finala Campionatului Național pentru seniori, competiție unde vor fi prezenți și pugiliștii constănțeni. În a doua jumătatea a lunii viitoare, Arsen Mustafa, cap serie numărul 2, va participa la Olimpiada de tineret de la Nanjing, China, unde antrenorul Constantin speră să obțină o medalie.

"Boxul constănțean este din nou în frunte. După ce, ani de zile, vârful de lance a fost Ionuț Gheorghe, medaliat olimpic, continuă șirul marilor performanțe Mustafa Arsen, vicecampion mondial de tineret, care sperăm să fie un nou medaliat olimpic al boxului constănțean", a menționat Mihai Constantin, antrenorul lui Arsen. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Social : O mie de lampioane pentru copii
Pagina a fost generata in 0.9258 secunde