E oficial!

S-a înființat primul club sportiv de squash din Constanța

457
S-a înființat primul club sportiv de squash din Constanța - squash52-1364494586.jpg
Luna aceasta, a luat oficial ființă o structură aparte în bogatul peisaj al sportului constănțean: Asociația Club Sportiv Squash West Side, acesta fiind primul club de specialitate din orașul de la malul mării. 

Începând cu luna martie, squash-ul se poate practica în mod organizat, odată cu "botezul" Clubului West Side. Funcția de președinte este deținută de Gyula Vaszil, iar cea de vicepreședinte, de Ilie Bănică.

"Ne propunem să căutăm talente în rândul tinerilor - elevi, studenți - din Constanța. Vrem să formăm cât mai mulți jucători, pentru că squash-ul este un sport frumos, sănătos. De asemenea, prin intermediul clubului, jucătorii constănțeni vor putea participa la turnee naționale. Nu în ultimul rând, vom organiza, la rândul nostru, turnee naționale la Constanța. Calendarul competițional cuprinde deja două întreceri majore: Cupa Zilele Constanței, pe 25-26 mai, și Cupa Marinei, pe 15-16 august, dar este foarte posibil să mai găzduim încă un concurs", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ilie Bănică.

Vicepreședintele clubului West Side ne-a mai spus că se află într-un stadiu avansat al discuțiilor pentru încă un eveniment important: Caravana Squash-ului, care va ajunge în trei mari orașe ale României - Brașov, București și Constanța.

"Vom închiria un teren de sticlă, care va fi montat în mall-uri în cele trei orașe. Scopul acțiunii este promovarea squash-ului în rândul tineretului, și nu numai, pentru că squash-ul nu are limită de vârstă", ne explică Ilie Bănică.

Vizitați de elevii constănțeni

O acțiune frumoasă a noului club este programată săptămâna viitoare, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Astfel, în cadrul programului "Școala Altfel" / "Să știi mai multe, să fii mai bun", aproximativ 100 de elevi de la trei licee din Constanța vor fi primiți în Complexul West Side din incinta Maritimo Shopping Center, unde vor avea posibilitatea să practice squash-ul.

Programul vizitelor: marți - vineri, între orele 11.00 - 16.00.

Competiții, competiții…

Săptămâna viitoare, se încheie turul Ligilor A și B de squash ale Constanței, întreceri în care sunt angrenați, în total, 30 de jucători (14 - A, 16 - B.) Aceștia nu vor intra însă în vacanță, pentru că returul demarează imediat.

Pe plan național, cinci jucători constănțeni vor participa, în zilele de 6 și 7 aprilie, la turneul de la Brașov, organizat de Asociația We Play, iar pe 27-28 aprilie, tot cinci sportivi din Constanța vor lua parte la întrecerile concursului organizat în Complexul Marriott din București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Decembrie 2012
Stire din Sport : Super-squash!
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Sport : Constănțenii joacă squash "în familie"
Pagina a fost generata in 0.3477 secunde