Rugby-ul românesc, îndoliat. A murit antrenorul Adrian Tinca

677
Rugby-ul românesc, îndoliat. A murit antrenorul Adrian Tinca - tinca-1488480241.jpg

Articole de la același autor

Rugby-ul românesc a devenit mai sărac, de miercuri, 1 martie, după trecerea în neființă a fostului internațional Adrian Tinca, la doar 50 de ani, în urma unui stop cardiac.

Adrian Tinca se afla în cantonament, în Franța, alături de echipa U16 de la CS Cleopatra și a fost găsit fără suflare în camera sa de hotel. Eforturile membrilor staff-ului echipei, urmate de cele ale doctorilor ajunși la fața locului, au fost zadarnice.

"Un prieten foarte bun de-al lui din copilărie, Emil Florea, stabilit în Franța, m-a sunat să i-l dau la telefon. Când am ajuns în cameră, era prea târziu. Am încercat să îl ajutăm, dar nu s-a mai putut face nimic. Suntem cu toții îndurerați, nu ne vine să credem ce s-a întâmplat. Nu s-a plâns că l-ar durea ceva, însă, probabil, oboseala l-a răpus. Suferise un preinfarct acum doi ani, era predispus. Din păcate, viața e extrem de imprevizibilă", a declarat Victor Bezușcu, antrenorul coordonator responsabil cu performanța la CS Cleopatra și al lotului național U16.

În acest moment, trupul neînsuflețit se află la spitalul din Toulouse, pentru a se face mai multe investigații și pentru a se stabili exact motivul decesului. Când vor fi emise toate actele de constatare, vor fi trimise la Ambasada României de la Marseille, cea mai apropiată din zonă. Apoi, cu ajutorul familiei rugby-ului românesc, va fi adus la Constanța, acolo unde familia și prietenii să-și poată lua rămas bun de la omul și sportivul Adrian Tinca.

"Îl cunosc de 40 de ani, stând în același bloc. El și Emil Florea erau doi copii cu potențial, care au făcut apoi performanță în rugby. Toată lumea este tristă, abătută. Îmi este foarte greu să vorbesc la timpul trecut de sportivul Adrian Tinca. A fost un profesionist desăvârșit, un tip liniștit, cu mare caracter. Din păcate, nu a avut grijă de el cum ar fi trebuit. A mai suferit un preinfarct acum câțiva ani", a declarat antrenorul Marian Nache.

Mesaje de condoleanțe au mai transmis conducerea CS Cleopatra, Ilie Floroiu și echipa sa de la CS Farul, Elena Frîncu și mulți alți foști sau actuali sportivi ori antrenori, care l-au cunoscut și apreciat pe Adrian Tinca.

v v v

Adrian Tinca a început rugby-ul la CSS 2 Constanța, descoperit de antrenorul Petre Ianusievici, echipă cu care a cucerit titlul național la juniori în 1985, iar în 1986, s-a transferat la Steaua, reușind să-și treacă în palmares un nou titlu, de data aceasta la seniori. Anul 1987 a fost unul extrem de special pentru tânărul jucător. Se întoarce acasă, la Farul Constanța, alături de care va cuceri două titluri de campion național, și face parte din echipa națională a României prezentă la Cupa Mondială din 1987 - Noua Zeelandă.

Maestru al sportului din 1999, Adrian Tinca a activat ca antrenor, între 2002 și 2016 la RC Farul, RC Cleopatra și RC Tomitanii Constanța.

v v v

În ciuda acestui nefericit eveniment, tinerii rugbiști de la CS Cleopatra Mamaia vor continua cantonamentul din "Hexagon", în pregătirea turneului final al Campionatului Național din vară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.81 secunde