RUGBY-UL ROMÂNESC ESTE ÎN DOLIU! O boală necruțătoare l-a UCIS de tânăr

2105

Articole de la același autor

"Este un moment trist pentru rugbyul românesc. Am pierdut un tânăr sportiv, parte din echipa noastră, un coechipier, pentru care acum nu mai putem decât să ținem un moment de reculegere înaintea meciului cu Brazilia. Lumea rugbyului romanesc este alături de familia lui Andrei", a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.


xxx


Tânărul rugbyst, Andrei Burdușel, elev în clasa a XI-a a Colegiului Național Sportiv "Aurel Vlaicu", a pierdut ieri lupta cu boala. El se afla la Viena, unde urma un tratament adecvat.


Diagnosticat în ianuarie 2017 cu rabdomiosarcom cu tumoră primară la nivelul mușchiului abdominal și cu metasteze pulmonare, hepatice și osoase, Andrei ar fi împlinit 18 ani peste trei zile, pe 25 iunie.


Tânărul sportiv urma un tratament multi-modal care implica chimioterapie, target therapy și radioterapie la o clinica din Viena, fiind printre cei 10% bolnavi la care tratamentul clasic nu dădea rezultate.


Familia lui aduna banii necesari unei intervenții chirurgicale complexe, care presupunea extirparea tumorii abdominale și a metastazelor hepatice primare. Federația Română de Rugby și-a exprima regretul față de dispariția timpurie a acestuia și este alături de familia îndurerată. Conform intenției inițiale, fondurile care vor fi strânse din vânzarea biletelor la meciul Romania – Brazilia, de sâmbătă, 24 iunie, vor fi redirecționate familiei.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3602 secunde