România înfruntă Ungaria, deseară, în preliminariile EURO 2016

154

Articole recomandate

Naționala de fotbal a României dispută, astăzi, meciul cu Ungaria, contând pentru preliminariile Campionatului European 2016. Partida va putea fi urmărită în direct pe TVR 1, de la ora 21.30. Jocul se va desfășura pe Groupama Arena din Budapesta.

Acesta este meciul cu numărul 658 pentru tricolori, dintre care 293 de victorii, 165 de remize și 199 de în-frângeri. În fața Ungariei, România este neînvinsă de nouă meciuri (cinci victorii și patru remize).

Înainte de plecarea în Ungaria, în ca-drul unei conferințe de presă, selecționerul naționalei, Anghel Iordănescu, a dat de înțeles că echipa va merge să câștige și să facă spectacol. De ase-menea, "Generalul" este încrezător că România va putea obține calificarea la EURO.

"Nu mergem să facem un joc de ciupeală, echipa națională va merge să joace fotbal", a spus Iordănescu, citat de site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Pentru această partidă, selecționerul are la dispoziție un lot format din 25 de jucători: portari: Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon, Silviu Lung Jr.; fundași: Răzvan Raț, Dorin Goian, Vlad Chiricheș, Paul Papp, Alexandru Mățel, Dragoș Grigore, Iasmin Latovlevici, Cosmin Moți, Steliano Filip; mijlocași: Gabriel Torje, Mihai Pintilii, Alexandru Maxim, Alexandru Chipciu, Lucian Sânmărtean, Ovidiu Hoban, Adrian Popa, Andrei Prepeliță, Claudiu Bumba; atacanți: Claudiu Keșeru, Florin Andone, Denis Alibec, Constantin Budescu.

Elevii lui Anghel Iordănescu ocupă prima poziție în clasamentul grupei F. Pe locul al doilea se clasează Irlanda de Nord, urmată de Ungaria, Insulele Feroe, Finlanda și Grecia.

Luni, 6 septembrie, la București, România va întâlni Grecia.

v v v

Reprezentativa României se menține pe locul șapte, cu 1.176 de puncte, în clasamentul FIFA. Liderul este în continuare Argentina, cu 1.442 puncte, iar podiumul este continuat de Belgia (1.269 p) și de Germania (1.226 p).

Adversarele tricolorilor din preliminariile Campionatului European din 2016 se află pe următoarele locuri: Ungaria - 37, Irlanda de Nord - 41, Grecia - 44, Insulele Feroe - 75 și Finlanda - 92.

Oponentele României din viitoarea campanie de calificare, cea pentru Campionatul Mondial din Rusia, din 2018, se află pe următoarele poziții: Danemarca - 22, Polonia - 34, Munte-negru - 77, Armenia - 83, Kazahstan - 145. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5847 secunde