Spectacol de Cupa Davis, la Mamaia

România, față-n față cu Slovacia la tragerea la sorți a partidelor

164

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 12.00, va avea loc tragerea la sorți a meciurilor din cadrul întâlnirii de Cupa Davis dintre reprezentativele României și Slovaciei, programată în week-end, la Tenis Club Idu din Mamaia. Mâine, la ora 13.00, se va da startul primului meci de simplu, fiind imediat urmat de cel de-al doilea. Sâmbătă, se va disputa partida de dublu, iar duminică, ultimele două meciuri de simplu.

Jucătorii slovaci susțin că pentru ei sunt mai importante meciurile de simplu, unde sunt patru puncte puse în joc. Astfel, presiunea apasă greu pe umerii lui Adrian Ungur și Marius Copil. Fiind marii favoriți ai partidei de dublu, Horia Tecău

(5 ATP dublu) și Florin Mergea (7 ATP dublu) sunt încrezători în forțele colegilor lor.

"Eu am încredere în băieți. I-am văzut la un antrenament, s-au antrenat foarte bine și sunt amândoi motivați. Este un meci greu, pe toate fronturile, chiar și la dublu, dar jucăm acasă. Sperăm ca lumea să vină și să ne susțină cât mai mult și sperăm la un rezultat pozitiv la final. Publicul contează foarte mult, ne poate conduce către victorie. Peste tot pe unde am jucat în România, suporterii au venit în număr mare să ne susțină și sper ca și de această dată să fie la fel. Avem nevoie de trei puncte, avem nevoie de punctele de la simplu și sperăm să fim noi cei bucuroși la final", a declarat Florin Mergea.

Și căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel, mizează pe experiența celor doi, "Cneazul" considerând că Ungur și Copil pot face față slovacilor, indiferent care este poziția jucătorilor în clasament.

Adrian Ungur a afirmat că nu contează cine aduce punctele: "Trebuie să aducem două puncte, unul eu, unul Marius, nu contează sau să aducă el două puncte. Important e ca la sfârșitul meciului să avem trei puncte".

Probabil cel mai așteptat meci este cel de dublu, unde publicul vrea să vadă în acțiune cuplul Tecău/Mergea. De partea cealaltă, căpitanul nejucător al Slovaciei încă nu s-a decis asupra echipei de dublu: "Poți schimba jucătorii din echipa de dublu chiar și cu o oră înainte de joc, așa că, în funcție de situație, de scorul din primele meciuri de simplu, în funcție de jucători, dacă vor fi obosiți sau nu, voi decide abia sâmbătă cine joacă", a precizat Miroslav Mecir.

Câștigătoarea întâlnirii se va califica în barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce învinsa va merge în turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Iulie 2015
Stire din Social : Week-end de foc la Mamaia
Pagina a fost generata in 0.6244 secunde