Galerie FOTO. RCJ Farul Constanța, vicecampioana României la rugby

468

Articole de la același autor

Echipa de rugby RCJ Farul Constanța a devenit vicecampioana SuperLigii 2014, după ce a fost învinsă de CSM Baia Mare în finala mare, disputată, sâmbătă seară, pe stadionul "Arcul de Triumf" din București. Știința Baia Mare a devenit campioana din acest an și a primit cel de-al cincilea său trofeu național. 


Încă din primele minute, Florin Vlaicu a deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă, 0-3. Constănțenii au continuat să preseze, însă încercările de a marca au rămas nefinalizate. Farul a mai obținut o penalitate dintr-un unghi bun, însă Vlaicu a ratat buturile din cauza forței insuficiente. N-a greșit, în schimb, Luke Samoa, care a trimis balonul printre bețe și a egalat, 3-3. Spre finalul primei reprize, Știința a întreprins o acțiune în 22-ul advers prin care Dico a înscris primul eseu al meciului, transformat de Samoa, scor 10-3. La faza respectivă, constănțenii Mo-totolea și Nere s-au lovit cap în cap, au căzut pe teren, au fost înlocuiți și nu au mai intrat în joc. Imediat după reușita adversarilor, în ultimele minute ale partidei, Farul a avut șansa de a da la buturi, unde același Vlaicu a redus din diferență, scor la pauză 10-6. După cele 10 minute de pauză, Farul părea că poate prelua frâiele, după ce marcatorul constănțenilor a concretizat o altă lovitură de pedeapsă, scor 10-9. "Zimbrii" au reușit să mute jocul în terenul Constanței și în minutul 58, Giorgio Bernado Phillips a marcat al doilea eseu al băimă-renilor, netransformat de către coechipierul său, însă Știința a mărit ecartul în scurt timp, dintr-o penalitate, scor 18-9. În minutul 70, Baia Mare a condus un mol de la centru până în 22-ul Farului, de unde Shamkharadze a înscris cel de-al treilea eseu al "zimbrilor". Scorul a devenit 25-9, după transformarea reușită de către Samoa. Constanța a dat răspuns la scurt timp, după o pătrundere a lui Agiacai care i-a pasat lui Apostol, cel din urmă reușind să culce balonul dincolo de linia băimărenilor. Dintr-o poziție dificilă, Vlaicu a reușit transformarea, iar la scurt timp, spre finalul partidei, același jucător a concretizat o altă lovitură de pedeapsă, 25-19. Farul putea schimba soarta meciului printr-un eseu transformat, însă apărarea Științei nu le-a permis nicio pătrundere. Fluierul de final s-a auzit, iar Baia Mare a devenit campioana Superligii 2014. 
 
Rugbiștii constănțeni au fost susținuți din tribune de colegii lor de la CS Năvodari, de mici jucători de la Murfatlar, Ovidiu, Cumpăna, Ko-gălniceanu, dar și de suporteri. Pentru ei, RCJ Farul Constanța este câș-tigătoarea marelui trofeu. După festivitatea de premiere, antrenorul Cristian Petre a decla-rat: "La ceea ce au arătat băieții în seara aceasta, pentru mine sunt campioni. Felicit echipa din Baia Mare, dar, în primul rând, băieților mei vreau să le spun că au ieșit ireproșabil și ceea ce au arătat într-adevăr că e o plăcerea în a juca rugby, înainte de toate. Sacrificii pe teren, au ieșit cu multe accidentări, cu mult sânge. Pentru ceea ce au făcut, s-au dăruit la maxim. O să ne străduim, o să încercăm să ținem același grup, un grup care merge foarte bine, care are încredere în noi, staff-ul, cum noi, staff-ul avem încredere în ei. Vom încerca, cu siguranță, să lucrăm pentru a câștiga titlul anul viitor". Antrenorii Cristian Petre și Cătălin Nicolae au ales să înceapă competiția cu următorii jucători: 1. Petru Tamba, 2. Otar Turașvili, 3. Vlad Bădălicescu, 4. Onal Agiacai, 5. Daniel Crichton, 6. Malakai Ravulo, 7. Vali Mototolea, 8. Eseria Baivi Vueti (căpitan), 9. Nemia Serelevu Ranuku, 10. Jonetani Ralulu, 11. Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. David Faamita, 14. Aleksandr Tuciașvili, 15. Dale Gavin Sabbagh. 
 
Pe același stadion, în aceeași zi, dar cu două ore jumătate mai devreme, RCM Timișoara a învins Dinamo, 43-3, în finala mică și a câștigat medaliile de bronz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Sport : RCJ Farul, calificată în finala Superligii
Pagina a fost generata in 0.4155 secunde