Pugiliștii constănțeni au făcut ravagii la Naționale

169
Pugiliștii constănțeni au făcut ravagii la Naționale - pugilistii-1407683435.jpg

Articole de la același autor

Constanța și-a adjudecat trei medalii de aur la Campionatul Național de box destinat seniorilor, turneu desfășurat, săptămâna trecută, la Piatra Neamț. Amiș Enver și Florentin Niculescu, de la CS Farul, și Ionuț Băluță, de la CS Năvodari, au plecat încrezători în forțele proprii și cu dorința de a se întoarce cu medaliile de aur puse la gât. Partidele au început încă de marți după-amiază, însă finalele s-au disputat abia în week-end. 


Amiș Enver s-a calificat în finală, prin neprezentarea adversarilor în primele două me-ciuri. Așa cum era de așteptat, Enver l-a învins pe Ovidiu Berceanu (Reșița) și a câștigat medalia de aur la categoria de 49 de kg. Florentin Niculescu l-a bătut la puncte pe Marcel Arădoaie (CS Dinamo Bu-curești) la categoria 64 kg. Niculescu a ajuns în finală după ce a dispus de adversarii săi prin K.O. La categoria de 52 kg, Ionuț Băluță (CS Năvodari) a devenit campion național după ce l-a pus la pământ pe pugilistul local Iulian Niță (CS Piatra Neamț / Bacău). Prezent la competiție a fost și Mustafa Arsen, care se pregătește de Olimpiada de box pentru tineret din China de luna aceasta. 


"Constanța s-a prezentat excelent la campionat. Nu știu de când nu a mai avut orașul nostru trei campioni naționali la box. Enver are o valoare bună și adversarii îl refuză, de aceea nu s-au prezentat la meciuri. Aceiași problemă o găsim și la Mustafa, la tineret. E firesc să nu aibă cu cine boxa, dacă toată lumea fuge. Pe lângă cei trei care au câștigat, a mai fost un sportiv de la un club nou din Ovidiu, dar a pierdut în primul meci. Nivelul sportivilor la competiție a fost bunișor. Numărul pugiliștilor participanți este delăsător. În alți ani erau înscriși 60 la o categorie, iar acum au fost aproximativ 70 la toate categoriile.", a declarat, pentru "Cuget Liber", Toma Matei, oficialul constănțean, membru al Biroului Federal al Federației Române de Box (FRB), fiind prezent la competiție. 


Alături de Toma Matei, au mai fost prezenți constănțeanul Ion Șerban, delegat al FRB, arbitrul Marius Miron, de la CS Năvodari, și antrenorii de la CS Farul, Ilie Dascălu și Mihai Constantin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.597 secunde