Proiectul "Academia Hagi", dat exemplu la simpozionul "Viitorul sportului românesc"

184
Proiectul

Articole de la același autor

Gheorghe Hagi, o legendă a fotbalului românesc, a apreciat, cu prilejul unui simpozion privind "Viitorul sportului românesc", că mișcarea sportivă din România se află într-o situație dificilă și că este nevoie de o strategie care să ne readucă la performanțele de dinainte, inclusiv în fotbal unde putem produce jucători peste valoarea "Generației de aur" care ne-a adus atâtea bucurii.

La discuțiile despre starea sportului românesc și măsurile ce se impun pentru redresarea lui, au participat factori de decizie guvernamentali, precum Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, Liviu Pop, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei de Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Senatului României, Mihai Covaliu, președinte COSR, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Octavian Belu, Ion Țiriac și Gheorghe Hagi.

"Succesul înseamnă performanțe pe o strategie foarte clară. Și eu cred că trebuie să începem cu acest lucru: ce strategie folosește România de acum încolo? Eu tot ce fac în viață este cu gândul de a deveni cel mai bun. România are istorie, nu are prezent și poate avea viitor. Restul înseamnă să construiești o strategie de succes, bazată pe educație, formare de centre de copii și juniori. Sportivii sunt oameni importanți care fac România să fie mândră. Cei care câștigăm în situația de față reprezentăm destul de slab la nivel de imagine România pe plan mondial. Trebuie să întrebăm, să analizăm și să scoatem ce este benefic pentru a progresa, a face performanță", a declarat Hagi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1214 secunde