Primul campionat național de handbal pe plajă are loc în acest week-end, în Mamaia

238
Primul campionat național de handbal pe plajă are loc în acest week-end, în Mamaia - primul-1501776077.jpg

Articole de la același autor

După trei ani consecutivi de turnee demonstrative, Federația Română de Handbal organizează, în week-end, pe plaja Flora din Mamaia, primul Campionat Național de handbal pe nisip,, din istorie. La competiția rezervată juniorilor vor participa 19 echipe masculine și feminine din țară.


Iată echipele participante: juniori A - masculin - CSS Sighișoara, CSS Brazi, CS Alexandria, CSS Medgidia și AHC Dobrogea Sud Constanța; juniori B - masculin - CSS Sighișoara, CSS Constanța, CS Alexandria, CS Năvodari și CSO Murfatlar; junioare A - feminin - ASC Veraflor, CSS Tulcea, CSS Cluj Napoca, CSS 1 Constanța, CSS Medgidia și ASC Minaur Baia Mare; junioare B - feminin - ASC Veraflor, CSS Tulcea și CSS Cluj Napoca.


Vineri și sâmbătă, începând cu ora 9, vor avea loc meciurile din grupă, urmând ca finalele să se dispute duminică, în intervalul orar 9-12.30, și festivitatea de premiere.


Regulament inedit la beach handball


Regulamentul de handbal pe plajă se diferențiază de handbalul indoor, așa cum îl cunoaștem noi. În primul rând, se joacă două reprize de câte 10 minute, suprafața este mai mică, 27x12 metri, 4 jucători de echipă - 3 jucători de câmp plus portarul. Apoi, există procedee tehnice individuale care se punctează dublu (aruncarea din piruetă 360 grade, aruncarea din aeriană, penalty-ul, golul portarului, aruncarea jucătorului specialist - cel care înlocuiește portarul).


"Logistică și potențial uman există, dar există un decalaj istoric de experiență față de alte țări pe care doar investind îl putem diminua. Vom acorda treptat mai multă importanță handbalului pe plajă, iar acest prim Campionat Național este o dovadă clară că ne preocupă dezvoltarea acestei ramuri. Să nu uităm că, în această iarnă, am avut și primele demonstrații de handbal pe zăpadă. Visul meu este ca în câțiva ani să se joace handbal 365 zile pe an în România!", a subliniat președintele FRH Alexandru Dedu. 


Spre Jocurile Olimpice din 2024!


Miza dezvoltării handbalului pe plajă este una mare în contextul în care acest sport a fost introdus recent în programul Jocurilor Olimpice din 2024. Primul obiectiv al FRH este calificarea unei echipe naționale la Jocurile Olimpice de Vară ale Tineretului din Argentina din 2018. Anul acesta, naționala de junioare a României (antrenorii constănțeni Adrian Georgescu și Roxana Damian) s-a clasat pe locul 7 la Campionatul European pe plajă, ce s-a desfășurat în Croația.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6679 secunde