Conferință Științifică Internațională la Universitatea "Ovidius"

Perspectivele educației fizice și ale sportului

480
Perspectivele educației fizice și ale sportului - 64fb8618ddfaeab2a3ead5ccd391e2e3.jpg
A 21-a Conferință Științifică Internațională "Perspectives in physical education and sport" s-a desfășurat la Constanța, în organizarea Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității "Ovidius".
Prezentă în bazele de date ale Colegiului European de Știința Sportului, Baza de date Copernicus, conferința a reunit delegați de la aproape 20 de universități din România și reprezentanți ai universităților și ai altor structuri de coordonare din SUA, Egipt, Turcia, Italia, Bulgaria, Iran, Irak, Franța, Spania, Polonia, Cehia, Germania, Africa de Sud, Ucraina, Rusia, Serbia, Macedonia sau Nigeria.
S-au dezbătut subiecte variate, legate de curricula educației fizice din țările participante, studii și cercetări aplicative în domeniul sportului de performanță și de mare perfor-manță, metode de refacere, management și marketing sportiv, cu idei valoroase privind organizarea și conducerea structurilor sportive. Discuțiile s-au axat pe șapte secțiuni: sport de performanță, educație fizică și sport, management și marketing în sport, kinetoterapie, varia, sportul pentru toți, sport și sănătate,
"Numărul mare de participanți a dat consistență manifestării științifice, dar și lucrările participanților au fost de un înalt nivel. Profesori, antrenori, manageri, medici, psihologi, kinetote-rapeuți etc. și-au exprimat la unison admirația și considerația în legătură cu organizarea și cu ideile care s-au cristalizat în urma desfășurării conferinței. S-a înregistrat nu numai o creștere cantitativă (peste 400 de autori), ci și ca-litativă în ceea ce privește aspectele teoretice care au dat valoare perspectivelor sportului românesc în context european. Mulțumim conducerii Universității Ovidius și celor care ne-au sprijinit, DJST Constanța, Restaurantul Aurora, Puls Printing, BRD, Expertissa Constanța", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. univ. dr. George Stănculescu, decanul FEFS de la "Ovidius".
Coordonatorii prezentărilor în plen și ai secțiunii de postere (prof. univ. dr. George Stănculescu, prof. univ. dr. Mirela Damian, prof. univ. dr. Cecilia Gevat, conf. univ. dr. Alin Larion, împreună cu toate cadrele didactice ale F.E.F.S.) au stabilit la finalul conferinței căi de urmat în cercetarea științifică din domeniul sportiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2527 secunde