Patru handbaliști constănțeni, în atenția selecționerului Xavier Pascual

258
Patru handbaliști constănțeni, în atenția selecționerului Xavier Pascual - patru-1484676862.jpg

Articole de la același autor

În perioada 13-15 ianuarie, Federația Română de Handbal a organizat, la Izvorani, o acțiune de testare și pregătire a loturilor naționale de cadeți și juniori. Selecționerul echipei de seniori, spaniolul Xavier Pascual Fuertes, a supervizat personal calitățile celor mai talentați tineri jucători din România, pentru a-și face o idee despre viitorul handbalului românesc. La acțiune, au participat și mai mulți tehnicieni din Liga Zimbrilor, antrenorii federali, antrenori ai loturilor naționale de cadeți și juniori, dar și ai Centrului Național de Excelență Sighișoara. 


De la malul mării, au fost convocați patru jucători: Cornel Culea, Alexandru Andrei (ambii HC Dobrogea Sud), Ștefan Moroșanu și Daniel Susanu (ambii HC Farul). 


"A fost un prilej excelent pentru selecționerul Xavier Pascual de a observa nivelul viitorului handbalului românesc, pentru a pregăti următorul ciclu olimpic. Alături de acesta, au fost prezenți și antrenorii tineri, din noul val - Eliodor Voica, Adrian Petrea, Sandu Iacob, care au putut observa modul de antrenament al ibericului. O problemă foarte mare a loturilor naționale masculine este lipsa omogenității. Sunt jucători care vin la lot, dar nu știu cum să se apere în sistem 6+0, sau în sistem 5+1, sau nu au învățat la echipele lor anumite trasee, și de aici apar problemele. Astfel, Xavier Pascul dorește implementarea unei ideologii, unui sistem, la nivelul tuturor categoriilor de vârstă", a declarat Ionuț "Rudi" Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5822 secunde