Of, of...FC Farul! În ce hal a ajuns baza sportivă

3020
15

Articole de la același autor

Un complex sportiv de nivel internațional, care a găzduit dueluri de top, de genul celor cu Olanda, Serbia sau Bulgaria, a devenit, în numai câțiva ani, o ruină, sufocată de buruieni și plină de mizerii 


De la recenta apariție a articolului din "Cuget Liber" despre spălătoria auto răsărită în curtea FC Farul, telefoanele redacției s-au "înroșit", iar mesageria este plină de mail-uri din partea cititorilor, al căror mesaj este următorul: "Domnule ziarist, scrieți despre baza sportivă, despre ceea ce a mai rămas dintr-un stadion în care, cu ani în urmă, veneam să vedem fotbal adevărat. Nu se poate ca în Constanța, al doilea oraș ca mărime din țară, să avem o ruină de arenă sportivă și o echipă sub-mediocră!". 


Din păcate… uite că se poate. Însoțit de colegul de la departamentul Foto, Octavian Dragomir, am făcut o descindere în incinta complexului sportiv FC Farul. Indiferent ce cale alegi de acces în stadion, dinspre strada Primăverii sau dinspre fostul patinoar, imaginea care te întâmpină este dezolantă. Bălăriile au crescut cât casa, peste tot vezi gunoaie, cioburi, pet-uri, hârtii adunate de vânt. O mizerie de nedescris, dovadă clară că cel pe mâna cui a încăput clubul, patronul Giani Nedelcu, nu are mână de gospodar. 


Terenul de zgură - arena marilor victorii de odinioară în Cupa Presei, dar și preferatul copiilor și juniorilor - este sufocat de bălării, așa cum sunt de altfel celelalte parcele aflate în incinta complexului. Spațiile de sub tribunele stadionului și mai ales gratiile metalice care completează plumburiul peisaj te duc cu gândul că ai ajuns mai degrabă într-o pușcărie și nu într-o arenă sportivă, care, în teorie, are rolul și de a contribui la educația tinerei generații. 


Intrând în stadion, jalea e și mai mare. Masa presei (de fapt, mult spus masa presei) e departe de standardele europene. Scaunele au fost rupte pe multe dintre sectoarele tribunelor. Multe au "supraviețuit" intemperiilor, dar printre ele au început să crească - n-o să vă vină să credeți! - copăcei. Un fel de grădină botanică… 


E inutil să mai amintesc că pereții n-au mai văzut o vopsea, că țâșnitoarele sunt pline de rugină, iar WC-urile sunt un adevărat focar de infecție. Doar șobolanii mai lipsesc. Sau or fi, dar nu i-am surprins în acțiune, la ora documentării. 


O altă mare problemă este aceea a pistei de atletism. Investiție de anvergură a Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța, pista de atletism este compromisă și nu cred că, la ora actuală, la halul în care arată, ar mai putea găzdui o reuniune atletică importantă. Asupra acestui subiect, vom reveni, în amănunt. 




Așadar, nu greșim cu nimic atunci când afirmăm că din baza sportivă FC Farul, locul în care, cu ani în urmă, veneau chiar și câte 25.000 de oameni (pe timpurile stadionului cu tribune cu gradene), s-a ales praful. Actualul patron a demonstrat, în anii de când se află la cârma Farului, că este incapabil să administreze o asemenea structură, atât din punct de vedere sportiv, cât mai ales din punct de vedere administrativ. 


Am înțeles că FC Farul beneficiază și de susținerea financiară a Consiliului Județean. Ca o părere personală, dacă aș fi în locul celui care aprobă finanțarea fotbalului, aș fi mai exigent și, mai ales, aș direcționa fondurile respective numai pentru întreținea bazei sportive. Atât și nimic mai mult! 


Serialul dedicat FC Farul va continua, cu punctele de vedere a tuturor celor implicați în fenomen, dar, într-unul dintre episoadele ce vor urma cât de curând, vom vedea ce s-a întâmplat cu banii din transferurile lui Mățel, jucător de Liga Campionilor, Cosmin Matei, căpitan la Dinamo, sau Fatai. De asemenea, vom urmări și traseele jucătorilor Voiculeț și Băcilă, să vedem cu se s-a ales clubul constănțean de pe urma lor, cine și cum a luat banii. 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Farul
16 decembrie 2015
Prima casa

Of,of.........toate bazele sportive au fost lasate in paragina(SNC, Badea Cartan,Parcul Pionierilor.Le daramam, terenul se atribuie unor "investitori imobiliari pe persoana fizica care este" si mai ridicam cateva blocuri, doar de aici iese banul cel mai bine. Cu mici exceptii, sportul nu a fost sustinut nicaieri in tara asta .

Shaha
16 decembrie 2015
Bravo giani

No comment

Emil
16 decembrie 2015
sclav

Esti sclavu lu bosanceanu , baza e degradata de pe timpu lui , ce bani a primit faru de la cjc? fa-ti ma temele inainte sa scrii articole javra ce esti , fa o "descindere" la sediu cuget liber si vezi de ce nu renunta bosanceanu la 15 milioane de euro pentru faru , el a distrus clubu si dupaia l-a dat mai departe sa scape cu fata curata , adevaru o sa iasa la suprafata

Spartacus
16 decembrie 2015
sclav ești tu cu stăpîn'tu

Nu ți-e, mă, rușine să-l faci sclav pe Mihalache, în timp ce tu ești sclavetele lui Giani?! Cum era baza distrusă pe vremea lui Bosînceanu, tristule, cînd juca naționala aici? Și ce 15 milioane de Euro visezi, ia du-te si vezi în dosarul de insolvență dacă Bosînceanu a cerut suma aia. Cine a cerut, mă, intrarea în faliment a Farului, știi măcar asta? Din cauza unor scursuri ca tine a plecat Bosînceanu, băi lache! Să iasă adevărul... Care adevăr, mă, ăla de vi-l minte Giani?

Răspuns la: sclav
Adăugat de : Emil, 16 decembrie 2015
Esti sclavu lu bosanceanu , baza e degradata de pe timpu lui , ce bani a primit faru de la cjc? fa-ti ma temele inainte sa scrii articole javra ce...
Alina
16 decembrie 2015
loc de munca

Vrei să câștigi minim 300 de euro pe lună? Citește acest anunț! Beneficii -posibilitatea de a câștiga cel puțin 100 de euro cu o implicare de 2-3 ore sau 300 de euro full time - apartenența la un grup care oferă recunoaștere și șanse egale tuturor membrilor -instruire gratuită și de scurtă durată -contract legal de comision ce asigură plata caștigurilor -se lucrează de acasă -program flexibil Cerințe -conexiune la internet, PC, abilități minime de lucru cu documente word, pdf și navigare online -seriozitate, perseverență și atenție la detalii Pentru informații trimiteți mail cu subiectul INFO la [email protected]

Un admirator..
16 decembrie 2015
Doar FARUL conteaza !!

Ion Monica · Liceul Teoretic "George Calinescu", Constanta Domnilor ca buni cetateni ai orasului Constanta dv ce a-ti facut ??? Chiar asa ptr voi Farul nu a existat !!! Va spus eu...Articole defaimatoare sau inexistente , plus inrairea lui Bosanceanu !! Nu stiu ce va apucat acum...Sunt foarte curios cat de mult va , veti implica...Daca e spre binele Farului succes daca nu...apucativa de altceva !!

Dan
16 decembrie 2015
Castiguri part time

Îndoielile, temerile, pesimismul și gândurile negative otrăvesc sursa vieții. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

emil
16 decembrie 2015
sharky spartacus

niste sclavi , sclavi ai ziarului minunat , va manipuleaza cum vor ei , habar n-ai de insolventa , daca aveai habar nu mai e nici o insolventa e faliment , pana la urma mancam toti rahat k cel tarziu din vara faru nu o sa mai existe , asta e ne obisnuim cu gandu

Spartacus
17 decembrie 2015
...

Emil, maimuțică tristă, și unde am scris eu că nu ar fi Farul în faliment? Eu te-am întrebat dacă Bosînceanu și-a cerut banii în dosarul de insolvență, care a fost procedura inițială, înainte de deschiderea falimentului. Ai venit, ai aruncat o serie de minciuni (bază degradată pe vrema lui Bosînceanu, 15 milioane de Euro ceruți de Bosînceanu, Farul distrus de Bosînceanu), după care faci pe fecioara neprihănită. Marș, mă, de aici cu patronul tău cu tot!

Răspuns la: sharky spartacus
Adăugat de : emil, 16 decembrie 2015
niste sclavi , sclavi ai ziarului minunat , va manipuleaza cum vor ei , habar n-ai de insolventa , daca aveai habar nu mai e nici o insolventa e...
farulforever
19 decembrie 2015
......

e adevarat ca Bosu n-a cerut insolventa. dar de ce tine sigla si palmaresul si nu le vinde daca tot nu vrea sa mai aiba treaba cu Farul? Chestia aia...cu 1 milion de euro....aia e de actualitate si nu ''15 milioane''. Dupa ce a ''spalat'' milioane prin offshore-ul din Cipru, stiti voi ,firma aia care a ''finantat'' Farul in toata era Bosanceanu, cand a hotarat sa-si bage......la in ea de treaba , a facut-o vanzand toata echipa , echipa care acum ar fi fost lejer campioana , si cu banii obtinuti a achitat ''datoriile'' catre offshore. plus reparatiile la stadion care erau facute cu TSM ....firma care apartine cui??...ati ghicit ...tot lui Bosu. Emil ala vorbeste pe nas, e adevarat, dar nici tu spartacule nu esti mai departe. Bosanceanu nu a luat Faru ca sa faca bani. daca vroia asta facea ce-a facut Bucsaru la Urziceni. Pt ca Dan Petrescu cu MM la Farul au venit intai si si-au oferit serviciile. Refuzati fiind s-au dus la Bucsaru. Pt ca Bosu nu i-a crezut de ce pot fi in stare. Si chiar pe el nu-l interesa Farul....Constanta....suporteriii.....asa ca la kkt cu performanta. Mai sigur isi vedea de ''treburile'' lui . Pana la un punct. Cand l-a gasit pe boratul ala de giani i-a bagat clubul pe gat. Nu Inainte de a lua si autocarul care acum zace in curtea SNC. Problema nu e cea facut Bosu.....un mogaldan parvenit cu pluta in Constanta.....problema e cu mizeria de Hagi , crescut, lansat in fotbal de Farul (juca fotbal la scoala 23 in PICIOARELE GOALE cand a fost descoperita de Bukossy) si care acum se chnuie sa puna bomboana pe coliva Farului. Dar Dumnezeu vede si nu da cu bata decat O DATA machidoane. Sa te fereasca Dumnezeu de ACEA DATA.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3511 secunde