Rugby-ul constănțean este în zi de doliu

O să ne lipsești, Nea Iancule!

1031
2
O să ne lipsești, Nea Iancule! - osa-1389542072.jpg

Articole de la același autor

Din week-end-ul trecut, lumea rugby-ului a devenit mai săracă. Iancu Băcioiu, unul dintre cei mai mari rugbiști pe care i-a avut România, a plecat dintre noi, după o grea suferință. Iancu Băcioiu, fost internațional de rugby și triplu campion național cu Farul Constanța, a încetat din viață, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 68 de ani. "A decedat din cauza unui ulcer perforat. Pierduse mult sânge și chiar dacă veniseră cu o zi înainte mulți jucători de la Farul, Cleopatra, Tomitanii și alte cluburi pentru a dona sânge, nu s-a mai putut face nimic", a declarat Florin Băcioiu, fiul fostului rugbist. Maestru emerit al sportului, "Nea Iancu", așa cum îl știa toată lumea, a fost campion național cu Farul Constanța în anii 1975, 1976 și 1978, iar în anii 1975 și 1977 a câștigat Campionatul European FIRA cu reprezentativa de rugby a României. A evoluat în prima reprezentativă aproape un deceniu pe postul de pilier, fiind prezent și la cea mai categorică victorie din istoria "stejarilor", scor 100-0 cu Bulgaria, la 21 septembrie 1976. Acolo sus, în Ceruri, "Nea Iancu" se va întâlni cu antrenorii lui, Mihai Naca ("Nea Nacu") și Vasile Bercu, dar și cu foștii colegi Gheorghe Celea ("Unchiul"), Florin Caragea, Gheorghe Dinu, Nicușor Dinu, Emil Grigore, Ion Podaru, Ștefan Cristea, George Daraban.  "În toată perioada grea de suferință, i-au fost alături băiatul, nora și nepoata, care au făcut tot ceea ce le-a stat în putință ca tatăl lor să aibă cele mai bune condiții și nu a dus lipsă nici de alinare și mângâiere din partea acestora, pe care i-a crescut cu multă dragoste, iar acum la ceas de despărțire, le lasă inima goală și sfâșiată. «Nea Iancu», nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să-l ierte și să îi fie țărâna ușoară", a transmis președintele Asociației Județene de Rugby Constanța, Florian Constantin. Cei care doresc să-l conducă pe ultimul drum pe Iancu Băcioiu sunt așteptați, astăzi, la ora 13.00, la Capela de la Cimitirul Central, unde va avea loc slujba de înmormântare. După slujbă, la ora 13.30, cortegiul funerar va pleca spre stadionul "Mihai Naca" din Constanța, unde îi va fi adus un ultim omagiu de către colegii de echipă și copiii pe care i-a învățat tainele acestui s port nobil. Înmormântarea va avea loc la cimitirul din Viile Noi, după ora 14.00. Redacția "Cuget Liber", Clubul Sportiv Farul Constanța, Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia și Elena Frîncu sunt alături de familia îndurerată și transmit sincere con-doleanțe!


Comentează știrea

marius
13 ianuarie 2014
dumnezeu sa il odihneasca in pace

Azi cu multa durere in suflet am aflat ca , o mare legenda a sportului cu balonul oval din romania a plecat dintre noi... ii voi fi recunascator toata viata pentru ca a fost cel care mi-a indrumat pasii spre acest minunat sport...cerul a mai castigat o stea iar familia rugby-lui constantean si national a piedrdut-o..... Calatorie cu lumina nea Iancule Dumnezeu sa te odihneasca in pace . Sincere condoleante familiei indoliate !!!

rex
13 ianuarie 2014
respectul nostru!

Recunostinta vesnica, codoleante familiei si respectul nostru pentru TIRIACUL rugby-ului constantean si nu numai! Odihneasca-se in pace!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5119 secunde