De 1 aprilie, la Complexul Cleopatra din Mamaia

Nu-i păcăleală! Cupa Primăverii la șah a ajuns la ediția a treia

659

Articole de la același autor

Sâmbătă, 1 aprilie, și duminică, 2 aprilie, în Salonul Olimpic al Complexului Cleopatra din Mamaia, se vor desfășura întrecerile Cupei Primăverii la șah, competiție ajunsă la ediția cu numărul trei, organizată de Clubul Sportiv Cleopatra, în colaborare cu Palatul Copiilor Constanța și CS Callatis Mangalia. 


Aproximativ 100 de tineri jucători de șah, legitimați sau amatori, vor lua parte la turneul din Mamaia, structurat pe trei secțiuni: U8, U10 și U18. Vor intra în cursa pentru medalii elevi din ciclurile primar, gimnazial și liceal, dar și sportivi legitimați în cluburile din Constanța, Mangalia, Cernavodă, Năvodari sau Medgidia. 


"Se va juca în sistem elvețian, 9 runde, timp de joc 15 minute, cu 10 secunde pe mutare", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache, cel care, alături de Andrei Furcă și Octavian Moise, va asigura arbitrajul competiției. 


Startul se va da sâmbătă dimineață, la ora 10.00, festivitatea de premiere fiind programată pentru duminică, în jurul orei 14.00. Premierea se va face pe categorii de vârstă; ocupanții locurilor 1, 2 și 3 vor fi recompensați cu medalii, dar toți șahiștii vor pleca acasă cu o diplomă de participare drept amintire. 


"Le urăm mult succes tuturor participanților. Sunt convins că va fi un turneu cu partide foarte disputate. Constanța dispune de un nucleu de tineri șahiști de mare perspectivă, iar mulți dintre ei sunt jucători foarte buni, elevi inteligenți, chiar dacă nu fac parte dintr-un club sportiv. Sper ca, și de data aceasta, părinții să își aducă în număr cât mai mare copiii la șah", a declarat președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan. 


Cupa Primăverii de la Mamaia des-chide un sezon șahistic juvenil marcat de o competiție de anvergură: Cam-pionatele Mondiale Școlare, care vor avea loc, în perioada 21 aprilie - 1 mai, la Iași. 


Să nu uităm că întrecerile Campionatului European de șah se vor desfășura, în toamnă, tot la Mamaia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5488 secunde