Moartea lui Adrian Tinca. Rezultatele oficiale ale autopsiei

989

Articole de la același autor

A trecut aproape o săptămână de când antrenorul Adrian Tinca a trecut în neființă, însă există foarte mari șanse ca trupul său să ajungă în România la începutul săptămânii viitoare, deoarece mai sunt foarte multe probleme birocratice de rezolvat.  Vineri seară, a ajuns în Franța și sora sa, însă procedurile de repatriere sunt anevoioase. 


Adrian Tinca, fost internațional, ce activa ca antrenor la CS Cleopatra Mamaia U16, a fost găsit fără suflare în baia camerei sale de hotel, la scurt timp după ce echipa sa se cazase la Castres (Franța), acolo unde avea să desfășoare un cantonament de o săptămână. Cel care a descoperit tragedia și a încercat să-i acorde primul ajutor a fost antrenorul coordonator responsabil cu performanța la CS Cleopatra, Victor Bezușcu. 


"Autopsia a stabilit că a făcut stop cardiac. Cel mai probabil, oboseala i-a fost fatală. Din ce am vorbit cu sora sa, cu Adrian Lungu și Emil Florea, nu există șanse să fie adus la Constanța mai devreme de joi. Dacă nu vor reuși joi, se intră în week-end și va ajunge în țară tocmai luni", a declarat Bezușcu. 


În pofida tuturor celor întâmplate, tinerii rugbiști au continuat canto-namentul în "Hexagon", însă colectivul tehnic a decis anularea primelor două partide amicale, ce aveau să se dispute împotriva echipei similare a celor de la Castres. 


Astăzi, CS Cleopatra Mamaia va susține, totuși, un meci-test, împotriva celor de la Quillan. 


În încercarea de a-i deconecta de această tragedie, Victor Bezușcu și-a dus jucătorii să asiste la derby-ul campionatului francez, dintre Olimpique Castres și Clermont (26-16). La sfârșitul partidei, fostul internațional și campion al României cu Farul și Dinamo, Adrian Lungu, membru în staff-ul echipei franceze, le-a permis jucătorilor constănțeni să intre în vestiarul echipei gazdă, pentru a simți atmosfera din jurul uneia din cele mai puternice formații de pe Bătrânul Continent. 


"Am încercat să le ofer sportivilor și momente pozitive în acest canto-nament. Au asistat la o partidă foarte frumoasă din campionatul francez, iar la finalul meciului, au putut intra în vestiarul echipei de seniori, grație demersurilor făcute de Adrian Lungu. Înainte să plecăm din Franța, vom juca o altă partidă amicală, însă nu le pot cere jucătorilor să dea totul. Nu avem cum să fim la nivelul pe care mi l-am stabilit la plecarea din România, iar motivele sunt bine cunoscute. Acum, îmi doresc doar să ajungem sănătoși acasă. Joi, ne vom întoarce în țară și vedem ce putem face pentru a fi pregătiți înainte de faza finală a Campionatului Național U16", a încheiat Victor Bezușcu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.435 secunde