CS Tomis - Universitatea Reșița 26-20, în Liga Națională de handbal feminin

Misiune îndeplinită, victorie la șase goluri diferență

867
Misiune îndeplinită, victorie la șase goluri diferență - af791377e7605a6dc33f84518afdf713.jpg
Echipa de handbal feminin CS Tomis Constanța a obținut o victorie confortantă, scor 26-20, în partida cu Universitatea Reșița, din etapa a șasea a Ligii Naționale. Apărarea și-a făcut bine treaba, iar Andreea Tîlvîc a fost jucătoarea meciului.

Câteva sute de suporteri au venit, sâmbătă dimineață, la Sala Sporturilor, pentru a le purta pe handbalistele Tomisului spre o victorie obligatorie în duelul cu nou-promovata Universitatea Reșița.
Constănțencele și-au luat rolul în serios încă din primul minut, iar superioritatea liniei sale de 9 metri a fost evidentă. La pauză, gazdele conduceau cu 13-9, portarii Mihaela Blaga și Doina Avram având câteva intervenții de mare efect.
În repriza secundă, jucătoarele antrenate de Goran Kurteș au menținut ritmul și chiar au mărit diferența pe tabelă, 26-20 fiind scorul final. Ambele puncte rămân pe litoral, iar team-ul constănțean se menține în lupta pentru calificarea în cupele europene.
Pentru CS Tomis, au înscris Andreea Tîlvîc (9), Ionela Topa (7), Mihaela Seifer (4), Loredana Mateescu (2), Gabriel Szabo, Janina Luca, Alexandra Iovănes-cu și Mihaela Pîrîianu (câte 1).
Celelalte rezultate ale meciurilor de sâmbătă: Cetate Deva - HC Oțelul Galați 34-23, HCM Buzău - Rapid București 39-24, Știința Bacău - Universitatea Cluj 23-32. Partidele HCM Roman - HCM Baia Mare 25-23, HC Dunărea Brăila - Oltchim Râmnicu Vâlcea 27-42 și Rulmentul Brașov - HC Zalău 26-31 s-au disputat în devans.
Grație victoriei din week-end, CS Tomis a urcat pe locul opt în clasament, cu șase puncte. Lideră este Oltchim (12 p), urmată de Baia Mare și U Cluj, ambele cu 8 p, departajate la golaveraj.
Runda viitoare (sâmbătă, 7 noiembrie), CS Tomis va întâlni, în deplasare, pe Oțelul Galați.
***
Rulmentul Brașov s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, în fața HCM-ului Baia Mare, scor 31-26 (12-10), în prima manșă a turului trei al Cupei EHF la handbal feminin.
Antrenorul echipei de sub Tâmpa, Herbert Muller, a fost nevoit să joace cu aceeași formulă timp de 50 de minute, după ce, la încălzire, Georgeta Vîrtic și-a luxat glezna piciorului drept. Rulmentul a avut trecute pe foaia de joc doar opt jucătoare de câmp și doi portari. Returul este programat pe 7 noiembrie, la Baia Mare.
***
Aseară, Oltchim Rm. Vâlcea - Zvezda Zvenigorod (Rusia) 31-27, în cel de-al doilea meci al formației române în Grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Octombrie 2009
Stire din Sport : Fetelor, voi când mai câștigați?
Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Stire din Sport : Cum să-nveți să mergi pe sârmă
Vineri, 30 Octombrie 2009
Stire din Sport : Bani de "semințe" pentru cluburi
Joi, 29 Octombrie 2009
Stire din Sport : Cu dedicație, pentru Marian Cozma
Pagina a fost generata in 0.3436 secunde