Competiții de week-end, la Mangalia

Micii "samurai" și maeștrii streetball-ului își dispută Trofeul Callatis

228
Micii

Articole de la același autor

Două super-competiții sportive, Cupa Callatis mg Micul Samurai și Cupa Callatis mg la streetball, vor avea loc, la sfârșitul acestei săptămâni, la Mangalia, câteva sute de participanți fiind așteptați să se alinieze la startul întrecerilor. 


Sâmbătă, 25 octombrie, și duminică, 26 octombrie, Asociația Sportivă Munici-pală Callatis mg, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Mangalia, organizează două evenimente sportive de anvergură. Primul se intitulează Cupa Callatis mg Micul Samurai și va fi găzduit de sala de sport a complexului Sailor, iar cel de-al doilea, Cupa Callatis mg la streetball, se va desfășura pe terenurile de baschet ale bazei sportive "Pescăruș". Ambele con-cursuri fac parte din cadrul proiectului "Evenimente sportive - Sportul pentru Toți". 


"Competițiile din week-end se adre-sează tuturor categoriilor de vârstă, iubitori și practicanți ai sportului, amatori sau legitimați la cluburi. De asemenea, sunt așteptați copii, tineri sau adulți care doresc să se inițieze în tainele acestor sporturi. Pe lângă factorul recreativ, aceste turnee constituie totodată un excelent prilej de selecție pentru cluburile de pe raza municipiului Man-galia", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele ASM Callatis mg, Lucian Luca. 


Turneul de streetball este organizat în colaborare cu CS Admar (președinte, Lucian Nedelescu; antrenor, Mugurel Lepădatu), iar cel de aikido, în colaborare cu CS Aikido Aikikai (președinte Ion State; sensei, Cătălin Lakatos).  Pentru ca întrecerile să se desfășoare într-un cadru cât mai bun, la cele două competiții sunt invitați să participe pro-fesorii de educație fizică și sport din instituțiile de învățământ din Mangalia. 


Surprizele lunii noiembrie 
Seria acțiunilor sportive din sudul litoralului continuă și luna viitoare, când sunt programate trei competiții: Cupa Callatis mg Legendele Fotbalului, Cupa Callatis mg Trofeul Pehlivanilor la lupte tradiționale tătărești și Cupa Callatis mg Paleta de Aur la tenis de masă. "Vrem să implicăm într-o proporție cât mai mare factorii de decizie ai orașului în dezvoltarea sportului la nivel local. Pentru tânăra generație, este foarte important să facem educație prin sport. Nu în ultimul rând, astfel de concursuri pot reprezenta rampa de lansare către marea perfor-manță a unor talente pe care le descoperim cu această ocazie", a explicat președintele Lucian Luca. Finanțarea proiectului este asigurată de Primăria, Consiliul Local Mangalia și ASM Callatis mg. 


Start cu rugby și șah 
Cele două competiții din week-end, de la Mangalia, dedicate practicanților de aikido și street-ball, vin în completarea altor acțiuni similare desfășurate, recent, tot în sudul litoralului. Astfel, cu ocazia Jocurilor Sportive ale Mangaliei, în cadrul proiectului "Evenimente Sportive - Sportul pentru Toți", peste 100 de sportivi au luat parte la întrecerile Cupei Callatis mg la rugby juniori U14, U16 și seniori, desfășurate pe plaja Laguna, în colaborare cu AS Rugby Tineret Municipal Callatis Mangalia (președinte, Aurel Murguleț). 


De asemenea, Cupa Callatis mg la șah, găzduită de sala de conferințe a Clubului Nautic din Mangalia, s-a bucurat de o participare numeroasă, peste 60 de iubitori ai "sportului minții" venind să elaboreze strategii pe tabla cu pătrățele. 


Turneul de șah s-a derulat în parteneriat cu CS Noua Generație (președinte, Ciprian Broască; antrenor, Andrei Furcă). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Triplu eveniment militar la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.5155 secunde