Noi performanțe pentru atleții Alexandru Pop și Vasile Tilibașa

Medaliați la Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc

328
Medaliați la Maratonul  Reîntregirii Neamului Românesc - maraton-1354553395.jpg
Doi dintre atleții veterani ai Constanței, Alexandru Pop și Vasile Tilibașa, au încheiat în forță anul competițional 2012, câștigând medalii la Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, desfășurat la București. 


De Ziua Națională a României, Alexandru Pop, de la CS CFR Constanța, și Vasile Tilibașa, de la Asociația Sportivă Universitară "Andrei Șaguna", au fost prezenți în Capitală, unde au alergat în cursa de semimaraton din cadrul Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, eveniment ajuns la ediția a doua, organizat de Ro Club Maraton București. 

La start, s-au aliniat peste 300 de participanți, traseul fiind "desenat" prin parcul IOR (turul - 3,5 kilometri).

Alexandru Pop a terminat pe locul I la categoria de vârstă +45 de ani și pe locul VII la general, în timp ce Vasile Tilibașa s-a clasat pe locul II la categoria +40 de ani și pe locul 41 la general.

"A fost o atmosferă excelentă de concurs, vremea a ținut cu noi, la start înregistrându-se 11 grade Celsius, o temperatură cum nu se poate mai bine pentru o astfel de cursă. Lumea ne-a aplaudat pe întreg traseul, ceea ce ne-a dat energia necesară pentru a parcurge cei 21,095 kilometri. Mai mult, am reușit să-mi corectez recordul personal, stabilit în iunie 2011, și am terminat semimaratonul într-o oră, 28 minute, 9 secunde. Momentele frumoase au continuat și după cursă, organizatorii așteptându-ne la final, conform tradiției, cu sarmale, cabanoși, mămăliguță și ardei iute", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandru Pop.

Chiar dacă a fost "bătut" de Pop cu un tur, Tilibașa a făcut, la rândul său, o cursă curajoasă, trecând linia de sosire după o oră, 51 minute, 7 secunde.

"Sunt în formă și, drept dovadă, aceasta este cea de-a treia medalie pe care o cuceresc în ultima lună și jumătate", a spus Vasile Tilibașa.

v v v

Pentru atleții veterani constănțeni, urmează câteva zile de relaxare, apoi începe pregătirea specifică de iarnă.

Sezonul competițional 2013 se deschide pe 16 februarie, cu semimaratonul Brașovului, cu traseu prin Castelul Bran și Cetatea Brașov. Cel mai important concurs al primăverii va avea loc însă pe 26 martie: Maratonul Ciprului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Martie 2012
Stire din Sport : Eroii constănțeni din Cetatea Eternă
Pagina a fost generata in 0.3359 secunde