Sâmbătă, la Constanța, FC Farul - Steaua II 2-1

Matei i-a luat banderola lui Mățel (galerie foto)

1644
Matei i-a luat banderola lui Mățel (galerie foto) - 7fa10dab487cee919a8d7e30ddf85ff3.jpg
În ciuda marilor greutăți financiare cu care se confruntă, fariștii au încheiat
cu o victorie seria confruntărilor de acasă din acest campionat.

Într-o partidă fără miză, de vacanță, pe un stadion aproape gol și fără mulți jucători de bază în echipă, Farul s-a mobilizat pentru încă un succes, jucătorii dând uitării pentru alte 90 de minute problemele pe care le au.
După o primă parte anostă, încheiată 1-1 (Fatai 40: șut frumos la colțul lung, din careu / Lupu 45+2: cap imparabil din careu, după o centrare din lovitură liberă), în repriza secundă au ieșit la iveală mai multe ocazii, fiecare echipă având șansa să treacă la conducere.
Rând pe rând, Fatai (62), V. Simion (68), Mansur (73), Toșca (81) și Doicaru (87, 88) au ratat desprinderea, a doua ocazie a lui Doicaru fiind monumentală (după ce a driblat și portarul, a tras din apropiere spre poarta goală, dar un fundaș a respins de pe linia porții). Și situația lui Toșca fusese foarte mare, șut peste din poziție de unu la unu cu Măcelaru.
Doicaru s-a revanșat însă imediat și, în minutul 89, a stabilit scorul final, îndeplinind o simplă formalitate, din fața porții, la centrarea lui Gaston de pe stânga.
Au evoluat: FC Farul (antrenor, Gică Butoiu): Măcelaru - Mățel (46 Pascale), Buzea, Ignat, Gaston - Mansur, D. Prodan, Pătrașcu, Matei (cpt.) (75 Nițescu) - Pantelie (61 Doicaru), Fatai; Steaua II (antrenor, Leo Strizu): C. Lungu (cpt.) - Mustață, Stegaru, Muzac, V. Lupu - D. Andrei (46 Bâtfoi), Bejan, Al. Lazăr, Albu (64 Lupeș) - Văduva (73 Toșca), V. Simion; cartonaș galben: Pantelie (17); a arbitrat Emil Voicu (Bacău).

Pătrașcu, decarul "marinarilor"
La Farul, banderola de căpitan a purtat-o în premieră Cosmin Matei, care va împlini 19 ani pe 30 septembrie. Matei l-a rugat pe căpitanul obișnuit, Mățel, să-l lase pe el să fie "șeful" din teren pentru acest meci, Alex fiind de acord. La schimbarea lui Matei, banderola a rămas pe brațul celui care l-a înlocuit, Nițescu // În absența lui Cristocea, care a acuzat probleme medicale, tricoul cu numărul zece l-a purtat Pătrașcu // Farul a avut pe foaia de joc doar 17 fotbaliști, din lot lipsind și Ben Teekloh. În afara celor trei care au intrat pe teren, pe bancă au mai fost portarul Neagu și jucătorii de câmp Loch și Păcuraru, care era accidentat.
***
"Nu mă așteptam să câștigăm și acest meci, având în vedere cum ne-am pregătit în ultima perioadă, cu două - trei antrenamente pe săptămână, și acelea efectuate de plăcere. De o lună și jumătate ne chinuim, însă băieții au dat dovadă de caracter și au arătat că sunt o echipă. Cea mai bună veste pentru noi e că vom încheia campionatul, pentru că, la Buzău, unde vom merge cu mulți copii de la Farul II, se va juca. Ce va fi din vară nu se știe, vom vedea"
Gică Butoiu, antrenor FC Farul

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3188 secunde