Mari maeștri au încântat la Europenele de karate de la Constanța (galerie foto)

1909
Mari maeștri au încântat la Europenele de karate de la Constanța (galerie foto) - 10f5fbb1c0f0c452e46b48bca452a16d.jpg
România a ocupat locul întâi în clasamentul pe națiuni al Campionatului European de karate pentru copii, cadeți și juniori, care s-a desfășurat la Constanța, timp de trei zile.

Tricolorii au cucerit 34 de medalii de aur, 41 de argint și 48 de bronz (36 locuri trei și 12 locuri patru), depășind pe podium Ucraina și Rusia.
Pe parcursul celor trei zile de concurs (vineri - duminică), mai mulți iluștri reprezentanți ai artelor marțiale au oferit spectaculoase demonstrații: președintele World Ju-Jitsu Organisation, numărul unu în Europa la Ju-Jitsu, sensei Giacomo Spartaco Bertoletti (Italia) - 9 Dan Ju-Jitsu, sensei Leslie Safar (Ungaria) - 9 Dan Shotokan, sensei Jean-Pierre Fischer (Franța) - 8 Dan Shotokan sau sensei Kando Shibamori (Japonia) - 9 Dan Goju - Ryu.
Europenele le-a adus sportivilor constănțeni de la CS Karate Dinamic și CS Shiai 15 medalii.
CS Karate Dinamic a participat cu 49 de sportivi și a cucerit șapte medalii: două de argint (Mălina Miliu și Diana Drăghici, ambele în proba individuală de kata cadete, Drăghici fiind despărțită de aur de doar o zecime) și cinci de bronz, prin: Oana Merei (copii 12-14 ani), Drăghici și Cătălina Popovici, la kumite individual; echipa de junioare de kata (Laura Popescu, Drăghici, Georgiana Ciocârdel); Laura Popescu, clasată pe locul patru la kata junioare.
CS Shiai a avut în concurs 30 de sportivi, cucerind șapte medalii, toate numai la kata: argint - Eduard Moga (copii), Ciprian Moga (cadeți), Andra Crimschi (junioare); bronz - Rami Gălan, Ștefan Matei (copii), Cerasela Călin, Nicoleta Trofin (junioare). În plus, la Openul de kata interstiluri (seniori), un alt reprezentant al CS Shiai, Cristian Robert Albert, a cucerit medalia de aur.
"Sunt foarte mulțumit de aceste rezultate, ținând cont că a fost vorba de un Campionat European, unde fiecare țară a venit cu ce a avut mai bun", a declarat, pentru "Cuget Liber", arbitrul internațional Zoltan Albert, vicepreședintele CS Shiai.
"Și la această întrecere de anvergură, școala constănțeană de karate și-a confirmat valoarea", ne-a spus și Gabriel Po-pescu, președintele CS Karate Dinamic.
Micuța constănțeancă Adela Borcănea (Dinamic), în vârstă de doar trei ani și șase luni, a primit la aceste Europene premiul de popularitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2009
Stire din Sport : Constanța, asaltată de kimono-uri
Pagina a fost generata in 0.9661 secunde