Mari ambiții la Cupa României la lupte. "Suntem o super-pepinieră!"

1227

Articole de la același autor

Cei mai valoroși luptători români ai momentului s-au luat la întrecere, miercuri și joi, la Sala Sporturilor din Constanța, pentru a pune mâna pe râvnitul trofeu al Cupei României, la greco-romane, libere și lupte feminine. 


Componenții loturilor naționale, Alina Vuc, Kriszta Incze, Alin Alexuc, Mihai Mihuț, Vlad Caraș sau Dorin Pîrvan, și-au respectat blazonul și s-au impus în cadrul categoriilor în care au concurat, fără prea multe emoții. Competiția este un bun prilej de verificare în vederea Campionatelor Mondiale, ce vor avea loc la Paris, în perioada 21-26 august. 


Sportivii de pe litoral au demonstrat, o dată în plus, că nu sunt deloc mai prejos decât colegii lor din țară, având evoluții foarte apreciate. Nicolae Boantă (CS Farul, antrenor Grigore Gheorghe) a câștigat aurul în limitele categoriei 71 kg, după ce, în semifinale, l-a învins pe colegul, și în același timp rivalul său, Florin Ghiorghe (CS Farul, antrenor Ioan Giuglea). Cel din urmă s-a ales cu locul trei și medalia de bronz. Tot pe cea de-a treia treaptă a podiumului au mai urcat Valentin Ștefan (59 kg), Iulian Popa (66 kg) și Sebastian Agrigoroșoaei (75 kg), antrenați de Ioan Giuglea și Valentin Dobrin, la LPS "Nicolae Rotaru". 


Președintele Asociației Județene de Lupte Con-stanța, Gigi Pambuca, s-a declarat încântat de rezultatele obținute de sportivii dobrogeni. 


"Aș vrea să felicit antrenorii și sportivii pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute. Constanța a aliniat o echipă foarte tânără, de juniori, dar s-a descurcat foarte bine. Concursul a fost unul foarte antrenant, cu sportivi extrem de bine pregătiți. De asemenea, organizarea a fost impecabilă și ne bucurăm că ne-a ferit Dumnezeu de evenimente nefericite", a declarat președintele Pambuca. 


Prin mâinile antrenorilor constănțeni au trecut și alți campioni, precum frații Vlad și Ionuț Caraș sau Dorin Pîrvan, actualmente componenți ai unor cluburi puternice din țară. 


"După cum știți, Constanța este o pepinieră importantă a cluburilor românești de lupte. De la noi au plecat medaliați olimpici, mondiali sau europeni. Din păcate, nu putem asigura sportivilor seniori un barem financiar pe măsura așteptărilor lor. Astfel, cluburile puternice din țară se oferă să-i preia pe cei mai valoroși sportivi. Din spate, vin alți luptători talentați, de care trebuie să avem grijă și să-i ajutăm să crească. Aria de selecție este una în scădere, fiind o problemă la nivel național. Cu toate acestea, când an-trenorii lucrează cu sufletul, șansele de a se forma un nou campion sunt foarte mari. De asemenea, totul este posibil și datorită eforturilor oamenilor care iubesc foarte mult luptele, precum Aziz Ecuan sau Marius Ichim", a declarat Gigi Pambuca. 


La competiția de pe litoral, au fost prezenți și liderii Federației Române de Lupte, în frunte cu președintele Răzvan Pîrcălabu, vicepreședintele Constantin Borăscu și secretarul general Alin Grigore. 


Nu a fost trecută cu vederea absența ultimului sportiv al României medaliat la Jocurile Olimpice, luptătorul de origine cecenă Albert Saritov, câștigătorul me-daliei de bronz la Rio de Janeiro 2016. Situația sa nu este tocmai clară, șansele ca el să ne reprezinte la Campionatele Mondiale din Franța, de la sfârșitul lunii august, fiind minime. 


"Situația lui Saritov este una ambiguă. Nu știm când sau dacă va reveni la lot. Este un sportiv foarte valoros, a avut ceva probleme cu accidentările, însă vedem ce va fi. Noi vom pleca spre Franța cu speranța de a obține cel puțin o medalie", a conchis Gigi Pambuca, membru al Biroului Federal al FR de Lupte. 


Următoarea competiție din calendarul FRL este programată în perioada 23-25 iunie, pe plaja de la Limanu-2 Mai, acolo unde va avea loc Campionatul Național de juniori mici - lupte pe plajă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6927 secunde