Luptătorii nu și-au uitat fostul mare antrenor

Maestrul Ioan Ludu, sărbătorit cu fast la Mangalia

654
1

Articole de la același autor

Moment emoționant, pe terasa Restaurantului Luca din Mangalia, unde unul dintre cei mai mari antrenori de lupte din România, Ioan Ludu, a fost sărbătorit la împlinirea venerabilei vârste de 80 de ani. Foști mari campioni ai Con-stanței, tehnicieni și conducători de cluburi au venit în sudul litoralului, la Mangalia, onorând invitația de a fi alături, la ceas aniversar, de maestrul Ioan Ludu, antrenor care a adus cele mai multe medalii pentru luptele constănțene.  Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Mangalia, grație implicării fraților Ionel și Lucian Luca, cu sprijinul Asociației Județene de Lupte Constanța (președinte, Gigi Pambuca), de la reuniune nelipsind nici primarul Mangaliei, Cristian Radu.  "M-am bucurat foarte mult să fiu alături de foștii mei elevi, nu m-au uitat și sunt mândru că am format asemenea ca-ractere. Luptele, sportul în general, modelează nu doar cor-pul, ci și spiritul, iar tradiția trebuie dusă mai departe", a declarat, pentru "Cuget Liber", maestrul Ioan Ludu, care a primit, cu această ocazie, o Diplomă de Excelență. Timp de câteva ore, într-o ambianță plăcută, foștii cam-pioni și-au amintit de performanțele de odinioară, au depă-nat povești și au rememorat momente - mai fericite sau mai grele - din vremurile în care scriau istoria pe saltea. Aplauze la scenă deschisă a primit și soția maestrului, care, la fel ca în anii 70, le-a cântat luptătorilor "Balada cerbului".

"Erau ani în care sufeream la slăbire, trebuia să ne încadrăm în kilograme, să putem trece de cântar. Doamna Ludu ne cânta această melodie și ne mai alina durerea", a povestit Ionel Luca. Maestrul Ioan Ludu a practicat luptele la Steagu Roșu Brașov, devenind multiplu campion al României la lupte libere și lupte greco-romane. Ca antrenor, a devenit faimos pe litoral, aducând o salbă impresionantă de medalii pentru luptele constănțene. 

Comentează știrea

Cristi Dumitru
27 iulie 2014
ludu

La Multi Ani MAESTRE. Felicitari tuturor ce au facut acesta petrecere. Intradevar cum spunea Pambuca ne-ati fost ca un tata. Sa aveti sanatate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0774 secunde