Luptătorii constănțeni, șapte podiumuri la Naționale. Se putea mai mult!

211
Luptătorii constănțeni, șapte podiumuri la Naționale. Se putea mai mult! - luptatorii-1491926707.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, la Sala Polivalentă din Craiova, s-a desfășurat etapa finală a Campionatului Național individual la lupte feminine, libere și greco-romane, pentru juniori.

Cei mai de perspectivă luptători ai României și-au arătat calitățile în fața antrenorilor loturilor naționale, în vederea selectării pentru următoarele competiții internaționale. Constănțenii au impresionat, reușind să cucerească șapte medalii - patru de aur și trei de bronz.

LPS "Nicolae Rotaru" Constanța a obținut două medalii, prin Cristina Pintilie - aur la categoria 48 kg (lupte libere) și Florin Ghiorghe - bronz la 74 kg (greco-romane). Tot la greco-romane, Vlăduț Popa (96 kg) s-a clasat pe cinci, iar Andrei Nicolaescu (120 kg), pe șapte.

Antrenorii celor de la LPS, Ioan Giuglea și Valentin Dobrin, nu sunt foarte mulțumiți de rezultatele obținute de elevii lor.

"Rămânem cu sentimentul că se putea mai mult. Vreau să îi felicit pe cei care au reușit să cucerească medalii, sunt exemple ce ar trebui urmate și de ceilalți sportivi. Cu voință și disciplină de fier, poți ajunge foarte departe, însă unii din ei nu vor să înțeleagă acest lucru. Sunt oameni care fac eforturi considerabile pentru a le pune la dispoziție toate facilitățile necesare atingerii performanței, cum ar fi președintele AJL, Gigi Pambuca, vicepreședintele AJL, Azis Ecuan, sau fostul luptător Marius Ichim. Cu toate acestea, tratează momentele cheie cu superficialitate și nu apreciază munca noastră", a declarat antrenorul Ioan Giuglea.

Evoluții oscilante au avut și elevii lui Grigore Gheorghe, de la CS Farul, chiar dacă au adus un titlu național, prin Florin Tița (55 kg), și o medalie de bronz, prin Minur Pîrvu (50 kg).

"Câteva momente de neatenție ne-au costat două medalii. Nu pot să spun că sunt mulțumit cu cele două podiumuri, obiectivul meu era să ne întoarcem de la Craiova cu cel puțin patru medalii", a declarat Grigore Gheorghe.

La lupte libere, sportivele de la CS Mangalia s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Vicecampioana mondială Andreea Ana, pregătită de antrenorul Marian Oancea, nu a avut adversară la categoria 53 kg, iar Ana-Maria Bunduc (antrenor Cornel Trucmel) a câștigat bronzul.

Marius Marin (Aurora 23 August, antrenori Gigi Ciupercă și Aurelian Marin) s-a încununat campion național la lupte libere, categoria 96 kg.

CSS Medgidia a fost reprezentată de Gabriela Carazeanu (antrenor Daniel Toader), cea care s-a clasat pe locul cinci la categoria 59 kg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4737 secunde