Luptătorii constănțeni, imbatabili la Naționalele Școlare

189

Articole de la același autor

Luptătorii constănțeni sunt greu de răpus. Indiferent de stil, indiferent de orașul în care evoluează, sportivii de la malul mării sunt abonați la medalii. Cu cât mai multe, cu atât mai bine!

Etapa finală a Campionatelor Naționale Școlare la lupte greco-romane s-a desfășurat, zilele trecute, la Slatina, unde sportivii de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța s-au numărat printre laureați.

Florin Gheorghe a cucerit titlul de campion la categoria 69 kg, Vlăduț Popa (85 kg) și Andrei Nicolaescu (100 kg) au câștigat medaliile de argint, iar Iulian Popa (54 kg) a fost recompensat cu medalia de bronz. Toți cei patru luptători sunt pregătiți la club de antrenorii Ioan Giuglea și Valentin Dobrin.

v v v

Performanțe remarcabile s-au înregistrat și la Campionatele Naționale Școlare de lupte libere, masculin și feminin, găzduite de municipiul Sfântu Gheorghe.

Cristina Pintilie (52 kg) și Sebastian Raicea (100 kg), ambii de la LPS Constanța, și-au respectat statutul de favoriți și au intrat în posesia medaliilor de aur, în timp ce colega lor de club Elena Sandu (46 kg) a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

Bucurie mare și în sudul litoralului, și asta pentru că CSS Mangalia și-a îmbogățit vitrina cu încă trei medalii. George Pârvu (42 kg) și Ana Maria Pârvu (40 kg) au cucerit aurul, iar Ana Maria Bunduc (52 kg) - argintul.

De pregătirea sportivilor de la CSS Mangalia s-au ocupat antrenorii Marian Oancea și Cornel Trucmel.

"Toți sportivii care au reprezentat județul Constanța la Naționalele Școlare au demonstrat că au un înalt nivel de pregătire. Drept dovadă stau cele zece medalii cu care s-au întors acasă, dintre care jumătate sunt de aur. Obiectivul a fost îndeplinit. Țin să îi remarc în mod deosebit pe Florin Gheorghe, pe Cristina Pintilie, care și-a învins toate adversarele fie la tuș, fie cu 10-0, însă toți copiii merită felicitări pentru efortul depus", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca, prezent personal printre sportivi, la CN de la Sfântu Gheorghe.

v v v

Pentru luptătorii constănțeni, urmează un nou examen "de foc": participarea la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, care va avea loc, în perioada 11-15 iunie, pe plaja "Laguna" din Mangalia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.642 secunde