LPS Constanța a calificat o "armată" de luptători la finala Naționalelor Școlare

283
1

Articole de la același autor

Sâmbătă, 1 aprilie, la sala Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța, a avut loc Campionatul Național Școlar zonal la lupte feminine, libere și greco-romane pentru cadeți (născuți în 2000, 2001 și 2002). 


Peste 100 de sportivi legitimați la 14 cluburi din țară s-au întrecut pentru a-și asigura prezența la etapa finală a Școlarelor, ce vor avea loc în perioada 19-21 mai. De la Constanța, au onorat cu prezența doar luptătorii pregătiți de Ioan Giuglea și Valentin Dobrin la LPS "Nicolae Rotaru", sportivii de la CSS Medgidia nemaiajungând la concurs, din diverse motive.
 
La lupte feminine, LPS a cucerit două medalii de aur, prin Crina Pintilie (56 kg) și Amalia Rotunzeanu (60 kg), patru medalii de argint, prin Naomi Ștefan (46 kg), Cătălina Vasiliu (49 kg), Alexandra Condruț (60 kg), Maria Nechita (65 kg), și una de bronz, prin Melisa Regep (52 kg). 


La lupte libere, s-au calificat doi sportivi: Ștefan Orza (locul 1 la 58 kg) și Casian Brînză (locul 2 la 63 kg). 


Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la greco-romane, acolo unde constănțenii au obținut nu mai puțin de șapte distincții. Luptătorul Andrei Savu nu a avut nicio emoție în drumul către primul loc, la categoria 54 kg, medaliați cu argint au fost Alcan Osman (42 kg), Ștefan Popa (46 kg) și Andrei Sul (76 kg), iar la etapa finală s-au calificat și George Voicu (58 kg), Gabriel Scarlat (63 kg) și Constantin Păun (100 kg), cei care au urcat pe a treia treaptă a podiumului. 


"Competiția a avut un nivel foarte bun, sportivii aflându-se într-o formă excelentă. Sunt mulțumit de cum s-au mișcat sportivii mei, însă, pe alocuri, s-ar fi putut mai mult. Avem o lună și jumătate de pregătire, în care ne putem pune la punct. Anii precedenți, distanța dintre cele două faze era de doar o săptămână, iar sportivii nu aveau timp să ajungă în limitele categoriei. Consider că este o schimbare de regulament foarte utilă pentru noi. 


Luptele constănțene rămân în picioare datorită unor oameni care iubesc foarte mult această disciplină. Președintele Asociației Județene de Lupte, Gigi Pambuca, vicepreședintele Aziz Ecuan, sau foștii luptători Vasile Vicol și Florin Scupra sunt oameni care vin și ne ajută mereu când avem nevoie și cărora le suntem recunoscători", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul emerit Ioan Giuglea. 


Comentează știrea

Nechita Claudiu
4 aprilie 2017
Lupte

Exelenta organizare felicitari organizatorilor si sportivilor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5459 secunde