Judo: Corina Căprioriu a adus României a doua medalie de aur la turneul Grand Slam de la Baku

85
Judo: Corina Căprioriu a adus României a doua medalie de aur la turneul Grand Slam de la Baku - corinacprioriu-1431103222.jpg

Articole recomandate

Sportiva română Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a câștigat medalia de aur în limitele categoriei 57 kg, vineri, la concursul de judo Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan), după ce a învins-o în finală pe britanica Nekoda Smythe Davis, transmite Agerpres.ro.


Căprioriu a învins-o în optimi pe franțuzoaica Helene Recevaux, prin waza ari, în sferturi a întrecut-o pe sârboaica Jovana Rogic, prin ippon, în semifinale a câștigat la rusoaica Irina Zabludina, prin waza ari, iar în ultimul act s-a impus prin ippon în fața britanicei Smythe Davis.

Loredana Ohâi a ratat medalia de bronz la cat. 57 kg, fiind învinsă în meciul decisiv de Miryam Roper (Germania). În optimi, Ohâi a trecut de luxemburgheza Manon Durbach (ippon), în sferturi a învins-o pe rusoaica Tatiana Kazeniuk (puncte de penalizare), pierzând semifinala cu Nekoda Smythe Davis (waza ari) și meciul pentru bronz cu Roper (ippon).

Monica Ungureanu cucerise vineri medalia de aur în limitele categoriei 48 kg, după ce a învins-o în finală pe unguroaica Eva Csernoviczki. În optimi, Ungureanu a dispus de rusoaica Lilia Lotfulina (waza ari), în sferturi a trecut de franțuzoaica Aurore Climence (waza ari), în semifinale a câștigat la puncte de penalizare în fața braziliencei Nathalia Brigida, iar în finală a învins-o pe Csernoviczki, prin waza ari.

Tot la 48 kg, Violeta Dumitru a pierdut în primul tur în fața franțuzoaicei Laetitia Payet.

Andreea Chițu a câștigat argintul în limitele categoriei 52 kg, după ce a fost învinsă în finală de brazilianca Erika Miranda. Chițu, vicecampioană mondială anul trecut la Celiabinsk, s-a impus în optimi prin ippon în fața australiencei Hannah Trotter, în sferturi a învins-o pe kosovara Distria Krasniqi, tot prin ippon, în semifinale a trecut de franțuzoaica Priscilla Gneto (ippon), dar a cedat în finala cu campioana mondială din 2013 (ippon).

Ungureanu și Căprioriu au fost recompensate cu 5.000 de dolari fiecare (4.000 pentru sportivă, 1.000 pentru antrenor) și câte 500 de puncte în clasamentul mondial, care contează pentru calificarea la JO de la Rio de Janeiro 2016. Chițu a fost recompensată cu 3.000 de dolari (2.400 sportiva, 600 antrenorul) și cu 300 de puncte, în timp ce Ohâi va primi 100 de puncte.

Grand Slam-ul de la Baku are premii totale de în valoare de 154.000 de dolari. 


România va avea trei reprezentanți și la masculin, Cristian Bodîrlău (cat. 81 kg), Daniel Natea și Vlăduț Simionescu (ambii la cat. +100 kg).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3103 secunde