Campionatele Europene de bob, la Winterberg

"În sporturile de iarnă, vântul bate câteodată și… din față!"

239

Articole de la același autor

Competițiile rezervate sporturilor de iarnă sunt în plină desfășurare. În condițiile în care țara noastră nu dispune de baze sportive care să poată găzdui concursuri majore, nu ne rămâne altceva de făcut decât să le ținem pumnii strânși tricolorilor care reprezintă România în întrecerile internaționale. 


După evoluțiile onorante de la Cupa Mondială de la Altenberg, componentele lotului național feminin de bob al României nu au părăsit Germania, ci s-au mutat în Winterberg, gazda ediției 2017 a Campio-natului European de bob și skeleton. 


Selecționerul naționalei tricolore, prof. Paul Neagu, a aliniat la start două echipaje: Maria Constantin (pilot) / Erika Halai și Andreea Grecu (pilot) / Olivia Vild, ambele clasându-se, conform tradiției, în Top 10. 


Astfel, bobul cu Maria și Erika la bord a terminat reuniunea pe poziția a 9-a, cu timpul de 1:56.55, viteza înregistrată fiind una de record - 131 km/h. Ceva mai lent a fost bobul pilotat de Andreea, surprins de camere "doar" cu 126 km/h și clasat în ierarhia finală pe locul 10, cu timpul 1:57.45. 


Primele cinci poziții au revenit unor echipaje reprezentând națiuni puternice, precum Germania, Rusia și Austria. 


"Ca și în alte discipline, și în sporturile de iarnă, câteodată, mai ninge, mai bate vântul din față. Data de 13 nu ne-a adus noroc și încheiem Europenele pe locul 9 cu Maria și pe locul 10 cu Andreea. Am avut așteptări mai mari, speram să ne clasăm mai sus, mai ales că fetele cunosc bine pârtia din Winterberg. Dar mergem înainte", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 


Maria Constantin și compania nu au acum timp, însă, de analize. Imediat după ce cortina a căzut peste Europene, sportivele legitimate la CSSI Mamaia/CSO Sinaia au plecat către St. Moritz (Elveția), iar de astăzi, încep antre-namentele în vederea participării la Cupa Mondială, programată sâmbătă, 21 ianuarie. 


"Avem un program foarte încărcat în această perioadă. După «episodul St. Moritz», ne reîntoarcem la Winterberg, pentru Cupa Europei și Campionatele Mondiale de juniori. Poate că natura ne va ajuta atunci", a mai spus profesorul Paul Neagu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.95 secunde