Iarna car și vara sanie! Lotul național de bob, pregătiri la Constanța

1061

Articole de la același autor

Sâmbăta trecută, pe pista stadionului "Farul", lotul național feminin de bob al României, coordonat de profesorul Paul Neagu, și-a testat nivelul fizic înaintea debutului Campionatului Mondial de starturi, ce va avea loc, în zilele de 22 și 27 iulie, în Germania, la Erfurt și Oberhof. Acolo, tricolorele și-au stabilit un obiectiv clar: îmbunătățirea timpilor și, dacă se poate, cucerirea unor medalii. 


"În Germania, vor fi două manșe, pe 50 metri: două pe rotile și două pe gheață. Obiectivul nostru principal este să ne îmbunătățim timpul de start cu o zecime, în perspectiva competițiilor următoare care ne pot califica la Jocurile Olimpice", a declarat, pentru "Cuget Liber", selecționerul Paul Neagu. 


În afara "veteranelor" Maria Constantin și Andreea Grecu, medaliata cu bronz la juniori, skeleton, Ștefania Popescu, au mai fost prezente Florentina Iusco și Angela Moroșanu, sportive ce doresc să facă parte din lotul național, vicecampioana României la atletism, 100 metri tineret, Georgiana Lupu, din Bacău, dar și două dintre cele mai promițătoare canotoare ale României, Andreea Asoltanei și Roxana Filote, care nu au luat niciodată contact cu sporturile de iarnă.


Acestea și-au testat viteza de reacție, accelerația, rezistența, dar și dexteritatea și forța de a împinge bobul metalic adus pe pistă.
"Pregătirea este foarte importantă pentru noi, fiindcă suntem pe o pantă ascendentă și trebuie să continuăm pe aceeași linie. Avem nevoie urgentă de încă două împingătoare, cu o capacitate mare de frânare, pe care să le implementăm rapid în lot, fiindcă ne dorim să atacăm calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud 2018. Trebuie să fim prezenți în toate etapele de Cupă Mondială, să strângem cât mai multe puncte și să ne clasăm la final în primele 20 de poziții ale clasamentului", a completat tehnicianul constănțean. 


v v v


În tentativa de calificare la Jocurile Olimpice, Federația Română de Bob și Sanie încearcă naturalizarea sportivei maghiare Olivia Vild, multiplă medaliată în competițiile internaționale, alături de Maria Constantin, Andreea Grecu și Erika Halai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4445 secunde