Horia Tecău își face calcule. Prezența la Turneul Campionilor, incertă!

265
Horia Tecău își face calcule. Prezența la Turneul Campionilor, incertă! - horiatecau-1476023845.jpg

Articole recomandate

Din pricina accidentării suferite la metatarsianul patru al piciorului drept, la US Open, tenismanul constănțean Horia Tecău a spus "pas" turneelor de la Beijing (3-9 octombrie) și Shanghai (10-16 octombrie) însă rămâne cu ochii pe adversarii săi din circuitul ATP de dublu, în cursa pentru calificarea la Turneul Campionilor din Londra (Marea Britanie), ce va avea loc în perioada 14-21 noiembrie. 


În acest moment, cuplul româno-olandez Horia Tecău/Jean-Julien Rojer se află pe locul 9 (2.680 puncte) în clasamentul ATP Doubles Race întocmit pe baza rezultatelor din acest sezon. Diferența de puncte dintre Tecău/Rojer și locul șase ocupat de perechea Raven Klaasen (Africa de Sud)/Rajeev Ram (Statele Unite) a crescut semnificativ săptămâna trecută, la 930 de puncte, după ce aceștia au pierdut finala de dublu de la Tokyo, însă și-au adăugat 310 puncte în cont. În urma acestui rezultat, sunt șanse foarte mari ca cei doi să fie prezenți la Turneul Campionilor, dat fiind faptul că vor participa și la turneul de la Shanghai, din această săptămână. 


Acestea fiind spuse, speranțele cuplului româno-olandez se agață de clasarea pe unul din locurile 7 sau 8, poziții ocupate în prezent de perechile Max Mirnyi (Belarus)/Treat Huey (Filipine) - 3.075 p, respectiv Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia) - 2.720 p. 


Din cele opt locuri existente, trei bilete au fost deja obținute de Nicolas Mahut/Pierre Hugues Herbert (Franța), Jamie Murray (Marea Britanie)/Bruno Soares (Brazilia) și frații americani Bob și Mike Bryan. 


Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt campionii en-titre ai Turneului Campionilor, după ce, anul trecut, s-au impus în finala turneului în fața românului Florin Mergea și a indianului Rohan Bopanna, scor 6-4, 6-3. 


"Obiectivul meu este să mă refac pentru turneele de la Stockholm (17-23 octombrie), Viena (24-30 octombrie) și Paris (31 octombrie-5 noiembrie). Diferența dintre noi și adversari este mică și nu avem motive de panică. Există și posibilitatea ca noi să nu ne calificăm, dar nu va fi o tragedie, nici o dezamăgire. Cu siguranță, voi fi dezamăgit doar de faptul că m-am accidentat și nu am putut să lupt pentru accederea în Turneul Campionilor. Dar eu sunt optimist, dacă totul decurge conform planului, cele trei turnee ne vor putea fi suficiente pentru a ajunge în Marea Britanie", a declarat Tecău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4565 secunde