HCM Constanța, un meci BIZAR, un meci SUSPECT!

1041
1
HCM Constanța, un meci BIZAR, un meci SUSPECT! - sorin2-1378114366.jpg

Articole de la același autor

Am asistat, ieri, la unul dintre cele mai bizare meciuri pe care HCM Constanța l-a făcut nu doar în Liga Campionilor, ci poate în întreaga sa istorie. O partidă decisivă, în care miza era una uriașă - calificarea în grupe, obiectiv pe care campioana României la handbal masculin l-a ratat parcă în mod voit! 


De ce spun că meciul îmi pare suspect? Pentru că HCM Constanța, echipă cu mare experiență în asemenea bătălii, a clacat în fața unui adversar - Porto - modest (și acesta este un cuvânt elegant), pe care doar publicul incendiar a reușit să-l mai împingă de la spate. Teoretic și practic, HCM s-a bătut singură. Campioana României a făcut extrem de multe greșeli elementare, inadmisibile pentru nivelul său, nu a arătat determinare, agresivitate, dorință de victorie. A intrat, voit ori nu, în jocul haotic al portughezilor, a fost de nerecunoscut atât în apărare, cât mai ales în ofensivă, unde a irosit atac după atac, "soluțiile de rezolvare" fiind dintre cele mai diverse: aruncări nepregătite, pase aiurea, luat portarul la țintă. Inexistente - jocul cu pivotul, jocul pe extreme, faza a doua. Apărarea s-a cantonat pe semicerc, constănțenilor fiindu-le parcă frică de-un "5+1" sau "4+2" avansat. Popescu (un pic din alt film) a mai ținut echipa în viață prin paradele sale, dar a picat și el pe final. Totul a culminat cu "bazaconia" din finalul timpului regulamentar, când, la 19-19, HCM avea posesia, era în atac, însă a încercat o finalizare - aeriană - care era clar că nu avea sorți de izbândă. Parcă a fost făcută intenționat! 


În prelungiri, dacă tot e să se aleagă praful, Șimicu a cedat nervos (un jucător de Liga Campionilor, oricât de mult ar fi lovit, nu are dreptul de a reacționa așa, făcându-și singur dreptate) și și-a lăsat echipa în inferioritate. Un fel de "bomboană pe tort". Am mai văzut un antrenor Sundovski depășit de situație, incapabil de a-și struni jucătorii în momentele grele. Și apropo de lot, s-a văzut clar că, fără stranieri (asta vizavi de decizia FRH, de limitare a numărului de jucători străini), HCM este o umbră a celei care se bătea, real, cu Barcelona, Kiel sau Montpellier în urmă cu câțiva ani. Lotul HCM-ului nu este de Liga Campionilor, poate de Cupa EHF, o variantă de competiție pe care parcă băieții și-au dorit-o! 


Nu cred că Porto va obține vreun punct în Liga Campionilor, cum nu cred că nici HCM ar fi fost mai brează în grupe, dacă ar fi evoluat într-o manieră similară cu cea din Portugalia. Una peste alta, istoria handbalului constănțean va consemna o partidă bizară / suspectă, nici pe departe una plină de dramatism. Dar poate că varianta aceasta este mai convenabilă din multe puncte de vedere…


Comentează știrea

christian louboutin altadama
28 februarie 2014
christian louboutin altadama

christian louboutin men's washington street Stiri Sport : HCM Constanța, un meci BIZAR, un meci SUSPECT! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin altadama http://schoolattendance.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-pigalle-100.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Când a mințit Mazăre?
Vineri, 27 Iulie 2012
Stire din Politică-Administrație : De ce nu merg la vot
Pagina a fost generata in 0.6505 secunde